Lyckelängan

Lyckelängan

Axel Vilde

Mjukband

196 sidor

ISBN-13: 9789177859512

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 22.01.2019

Språk: Svenska

Färg: Nej

Betyg::
0%
120,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Lyckelängan är ett exklusivt privatägt äldreboende, beläget på den sörmländska landsbygden.
Dit flyttar Wilhelm Erhardt, under påtryckning av sin förmögne son Victor.
Wilhelm är en avhoppad före detta Stasiagent från DDR, som på sjuttiotalet sökte politisk asyl i Sverige och sedan jobbat på FRA och inom åklagarmyndigheten. Han finner sig väl tillrätta i sin nya tillvaro, trots stor misstro till en början. På boendet får han vänner han känner stor samhörighet med och tillsammans har de mycket gemensamt.
Wilhelm fattar tycke för en färgad flicka med ursprung från Kenya, som går på vårdskolan och gör sin praktik på Lyckelängan.
En dag försvinner Dalia, som flickan heter. Hon hittas strax därefter mördad i en lada. Hennes pojkvän blir dömd för mordet. I lagens och i allmänhetens ögon är pojkvännen skyldig, men Wilhelm och hans vänner och även ungdomarnas föräldrar, är övertygade om att han är oskyldig.
Wilhelm och hans vänner beslutar sig för att försöka gå till botten med fallet, få pojken fri och finna den rätte gärningsmannen. Det innebär vissa svårigheter då de stundtals påverkas negativt av förvirring och glömska, men tillsammans stöttar de varandra, och i sina bästa stunder är de fortfarande briljanta i sin yrkesutövning.
Axel Vilde

Axel Vilde

Axel Vilde är född 1958 och uppväxt i Sörmland, där han fortfarande bor och verkar. Han började skriva sent i livet och blev klar med sitt första manus 2014. Därefter har det blivit en bok om året.
Förutom att skriva böcker, är musik ett stort intresse och då framförallt egna texter och melodier. Någon artist blir han dock aldrig men ambitionen är inte att stå på scen. Axel föredrar att verka i bakgrunden och det är en av anledningarna till att han skriver under pseudonym. En annan anledning är att hans riktiga namn delas av andra författare.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.