Kvinnor som inspirerar

Kvinnor som inspirerar

Henny Tillberg

Historia & biografier

Mjukband

104 sidor

ISBN-13: 9789179693138

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 25.04.2022

Språk: Svenska

Färg: Ja

Betyg::
0%
125,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
I den här boken har Henny Tillberg samlat åtta kvinnor med anknytning till Skåne och deras unika livsberättelser.

De kvinnor som du får ta del av i denna bok är:

Monica Olhed Hansson som bland annat haft en central roll i utredningarna kring de omtalade fallen: Nattvandrar-Bengt i Kristianstad och Helénemordet i Hörby.

Eva Ström är författare, litteraturkritiker och läkare. År 2003 vann hon det Nordiska rådets litteraturpris för hennes verk Revbensstäderna och år 2010 valdes hon in som ledamot i Kungliga Vetenskapsakademien.

Anna-Kerstin Larsson har en lång och gedigen karriär som politiker. Hon är sjuksköterska i grunden med inriktning på psykiatri och har gjort stora positiva förändringar för Kristianstad kommuns invånare.

Frida Kummerfeldt är utbildad advokat och har jobbat inom branschen i över åtta år. Nu byter hon väg i livet, sadlar om och satsar all sin tid på hennes växande sociala medier.

Åsa Scharin, inte bara en glädjesprutande rosévinsexpert, hon är också en framgångsrik entreprenör som valt att leva livet i glädje och frihet. Hon inspirerar flera generationer runt omkring henne, med hennes till synes outsinliga engagemang.

Anna-Lena Brundin har gjort en karriär som skådespelare, Stand-Upartist, författare och musiker. Under 80-talet: Nancy och Carina men även genom att hon spelade huvudrollen i julkalendern Mysteriet på Greveholm.

Åhustjejen Linnéa Lindén, mer aktiv och aktuell än någonsin i sitt jobb som teckenspråks- och dövblindstolk i Stockholm för bland annat statsministern och övriga riksdagen. Hon har blivit en viktig komponent när det gäller döva människors möjlighet att höra och höras.

Monica Forsberg är en mycket välkänd entreprenör, låtskrivare och författare och har bland annat varit med och skrivit låtar som Främling till Carola och flera välkända Disneylåtar.
Henny Tillberg

Henny Tillberg

Henny Tillberg är 23 år och bosatt i skånska Åhus.
Hon har en statsvetenskaplig utbildning vid Lunds universitet. Hennes idé att samla inspirerande kvinnors berättelser i en bok kom till mitt under pandemin. Hon tror att fler människor stannade upp och reflekterade över sitt liv när pandemin slog till. Att ta del av andras berättelser, menar hon, är något vi bör göra oftare. Detta är hennes debutbok.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite