Klienthandbok för KBT

Klienthandbok för KBT

Lyckas med din kognitiva beteendeterapi

Erik Rautalinko, Ellinor Öberg

Mjukband

68 sidor

ISBN-13: 9789176995495

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 11.12.2017

Språk: Svenska

Färg: Nej

Betyg::
0%
191,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Klienthandboken för KBT riktar sig till den som redan går i eller funderar på kognitiv beteendeterapi, och även till anhöriga som vill lära sig vad KBT är. Boken inleds med när och hur man söker hjälp, dvs. hur man väljer terapeut. Därefter beskrivs översiktligt de vanligaste metoderna i KBT, alltså hur terapin går till konkret och vad klienten själv kan göra för att nå framsteg. Avslutningsvis beskrivs hur klientens motivation påverkar terapin och vilka skyldigheter terapeuten har i behandlingen. Boken riktar sig främst till klienter och deras anhöriga, men är användbar även för andra vårdyrken som vill få en kort introduktion till KBT.
Erik Rautalinko

Erik Rautalinko

Fil dr, leg psykolog, leg psykoterapeut och handledare i kognitiv beteendeterapi. Universitetslektor vid Uppsala universitet och verksam i eget företag med framför allt KBT för vuxna individer och sammanboende/gifta par. Författare till boken "Samtalsfärdigheter: Stöd, vägledning och ledarskap" och till kapitlet "Mellanfasen av handledning" i boken "Handledningens ABC: Klinisk handledning ur ett KBT-perspektiv".

Ellinor Öberg

Ellinor Öberg

Leg psykolog, leg psykoterapeut, klinisk specialist och handledare i kognitiv beteendeterapi. Arbetar på Beteendeanalysgruppen i Uppsala med behandling för barn, ungdomar och vuxna, samt med handledning av personal inom psykiatri, habilitering och socialtjänst. Handleder blivande psykologer och psykoterapeuter vid Uppsala universitet. Medförfattare till kapitlet "Den första fasen: Handledning med en ny grupp" i boken "Handledningens ABC: Klinisk handledning ur ett KBT-perspektiv".

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.