Kära lilla mamma : Älskade Elsabarnet Vol. 3

Kära lilla mamma : Älskade Elsabarnet Vol. 3

Brevväxling mellan mor och dotter. Aug 1942 - Dec 1947

Gunnar Lundström

Band 3 av 3 i denna serie

ePUB

14,5 MB

Vattenmärkning

ISBN-13: 9789180272902

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 06.07.2021

Språk: Svenska

Betyg::
0%
125,00 kr

inkl. moms

Tillgänglig för nedladdning

Vänligen observera att du inte kan läsa den här e-boken på en Amazon Kindle, utan endast på enheter med programvara som kan visa ePub-filer. Mer information

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Hildur och Elsa fortsätter sin intensiva brevväxling. Men Mannes längtan till sydligare trakter blir allt starkare, och på vinst och förlust köper Manne en kraftstation i Tidaholm. Det visar sig dock att anläggningen i Gamla Falmark är svårsåld, men så en dag när Sverige firar freden får familjen Lundström ytterligare en anledning att fira. Pappren av försäljningen av Gamla Falmark skrivs på och flytten hundra mil söderut blir definitiv.

Flytten till Tidaholm och upprustningen av kraftverket tar mycket av Elsas tid men ett brev då och då till sin kära mor hinner hon alltid med. Hildur hinner skriva desto mer, om bröllop, nya barnbarn och allt som händer i Stockholm.

Liksom krigsåren präglas av återhållsamhet gör freden handeln något hysterisk när det sönderbombade Europa vill återhämta sig så fort som möjligt, något Hildur ser på nära håll i Stockholm. Fortfarande finns också ransoneringskorten som ständigt byts mellan mor och dotter. Det den ena har ont om har den andra gott om.

Hildurs längtan att få träffa sin dotter och barnbarnen är alltid stor och det blir många förslag på mer eller mindre genomförbara Stockholmsresor.

Det här är de vardagliga berättelserna under de sista skälvande åren av andra världskriget och de första stapplande fredsåren som följer.

No authors available.

Gunnar Lundström

Gunnar Lundström

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.