Jaktminnen - lite pang pang och vov vov

Jaktminnen - lite pang pang och vov vov

Hans Körberg

Fritid & hobby

Mjukband

124 sidor

ISBN-13: 9789180276481

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 11.04.2022

Språk: Svenska

Färg: Ja

Betyg::
0%
140,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Jag är uppväxt i ett jägarhem där det alltid fanns en jakthund och fick vid tidig ålder, 13–14 år, följa med på jakt, ibland som hundförare till vår hund. Det hände även att jag fick stå i bakpass med en Husqvarna hanbössa, kaliber 16 på armen. Det var på 50-talet så det är preskriberat nu, men mycket spännande för en jaktintresserad yngling. Människan har mycket att lära av skogens djur och fåglar. Mina försök att på olika sätt komma skogens innevånare nära har, beroende på deras välutvecklade sinnen lukt och hörsel, misslyckats. Den närmaste kontakter jag har skapat, är genom att utfodra djuren på en bestämd plats och ett bestämt klockslag. Djuren lär sig snabbt både tidpunkt och att känna igen den som utfodrar, vilket skapar trygghet och mindre rädsla för personen. Det verkar som om när man pratar med djuren så skapas en kontakt och en igenkänning som djuren kan lita på, särskilt vintertid då flera djur finns vid matplatsen på bestämd tidpunkt och tillåter närhet och kontakt med den som serverar maten.
Hans Körberg

Hans Körberg

Jag är en pensionär som trivs i naturen. Jag är jägare, jaktledare, jakthundsuppfödare och drevprovsdomare. I mitt tycke ett långt och spännande jägare- och hundliv. Det kan kännas övermodigt att vid 81 års ålder skriva en bok som handlar om naturupplevelser och skogens innevånare.

Jag har varit aktiv jägare i 66 år, varav 25 år som jaktledare, drevprovsdomare och jakthunds uppfödare under kennelnamnet Klackebos kennel, med uppfödning av raserna Tysk Jaktterrier, KH Tax, Luzernerstövare och Norrbottenspets.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite