Ivars sista sommarlov

Ivars sista sommarlov

En bok om känslor, svek och att bara vilja vara sig själv

Jennifer Engvall

Ungdomslitteratur

ePUB

925,6 KB

Vattenmärkning

ISBN-13: 9789180271813

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 20.04.2021

Språk: Svenska

Betyg::
0%
49,00 kr

inkl. moms

Tillgänglig för nedladdning

Vänligen observera att du inte kan läsa den här e-boken på en Amazon Kindle, utan endast på enheter med programvara som kan visa ePub-filer. Mer information

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Efter sommarlovet ska Ivar flytta till mammas nya kille Per. För Ivar känns allt som en mardröm och han ser verkligen inte fram emot att börja fyran i en ny skola, eller att få låtsassyskon. Han vill bo kvar hemma där han kan köra fyrhjuling och fiska med sin bästa vän Jocke. Han önskar att mamma Marie blev kär i Pappa Alve igen, men han sitter i fängelset så det går inte. När det har gått en tid efter flytten känns det bättre för Ivar. Men saker förändras och det är först när Per visar sitt rätta jag som mamma Marie börjar att tänka om. På julafton är mamma, mormor och Ivar äntligen tillsammans igen. Plötsligt plingar det på dörren och det blir en dag Ivar sent kommer att glömma.
Den här boken väcker upp till samtal kring hur det kan kännas att inte passa in, hur det kan vara att ha en närstående i fängelset, vad man kan göra om man råkar ut för våld i nära relationer, frågan om vikten av att alltid ha det nyaste i en materiell värld och hur det kan vara att få låtsassyskon när ens mamma blivit kär i någon annan.

Med ett stort egenintresse för värdegrundsfrågor samt viljan av att få jobba mer inåt med barn och ungdomar har denna bok kommit till. Min förhoppning är att boken ska fungera som stöd i att samtala om det som finns i vårt inre, våra känslor och tankar. Boken fungerar såväl som högläsningsbok i klassrummet, tystläsningsbok samt gemensam läsning tillsammans med en vuxen.

Vill du arbeta med boken i skolan?

Lärarhandledning och tillhörande arbetsmaterial kan laddas ner gratis på min hemsida:

https://jennifer-engvall.jimdosite.com/
Jennifer Engvall

Jennifer Engvall

Jag är 27 år och jobbar som lärare. Förutom detta är jag mamma, sambo och en person som har skogen varmt om hjärtat. Högkänslig är ett begrepp som beskriver mig bra. Jag bor i en by utanför Ludvika i Dalarna. Har alltid vetat att skrift varit min bästa terapiform eftersom skrivandet hjälper mig att sortera tankar och känna mig levande. Först i maj 2020 förstod jag att det var dags för mig att skriva en bok. Med ett intresse för värdegrundsfrågor samt viljan av att få arbeta mer inåt med barn och ungdomar kom boken till.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite