Hockeyövningar för barn
Ny

Hockeyövningar för barn

Jukka Aro

Mjukband

132 sidor

ISBN-13: 9789179698409

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 20.11.2020

Språk: Svenska

Färg: Nej

Betyg::
0%
179,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Hockeyövningar för barn eller för de yngre hockeyspelarna.

Hockeyövningar finns i stora mängder, men oftast för de lite äldre hockeyspelarna, men hur får de yngre spelarna en bra start på sina "Hockeykarriärer"? I den här kategorin "Hockeyövningar för de yngre" eller hockeyövningar för barn, finns det inte lika många förslag på enkla grundläggande, men ändå utvecklande hockeyövningar.

Samtidigt är det också ofta här som, som många hockeytränare startar sitt coachande och utbildar sig under resans gång. Därför kan det vara behövligt och många gånger nödvändigt med lite hjälp kring hockeyövningar till den tidiga hockeyträningen, som du åker direkt till, från jobbet.

Att sätta en exakt ålder på för vilka hockeyövningarna i boken är lämpliga för, går inte eftersom det hänger ihop med kompetensnivån. Det man kan säga är att hockeyövningarna i boken passar de yngsta 5-6 år och uppåt, och att vissa 11-13 åringar skulle definitivt må bra av att få köra flera av övningarna, för att utvecklas på rätt sätt som hockeyspelare.

Tyngdpunkten i hockeyövningarna ligger i skridskoåkning, och även om vi pratar om de yngre hockeyspelarna, så finns matchlika moment inbyggda i många av hockeyövningarna i ett grundformat. Det finns även många enklare tävlingsmoment i övningarna, eftersom det är det, det i slutändan kommer att handla om i matcherna, att tävla ute på isen, först till pucken som ett första grundmoment.

Två andra viktiga moment som täcks av hockeyövningarna i boken är de första stegen mot ett samspel i form av rörelse och passningar och givetvis det vi strävar efter med varje anfall, att skjuta för att göra mål!
Jukka Aro

Jukka Aro

Förbundstränare och även utbildad på tränarakademin. Varit ledare på alla nivåer från Hockeyskolan till Division 1, Select lag, TV-pucken, Skills-coach m.m.

Författare till böckerna Hockeycoach - Hockeyledarskap och övningar, Moderna Hockeyövningar för individuell teknikträning, Multidimensionell hockeyträning och övningar, Träna Hockey hemma, Träna Matchlikt i Hockey och nu Hockeyövningar för barn.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.