Hermann Talvik - livet  KONSTEN  livet
Ny

Hermann Talvik - livet KONSTEN livet

Liina Talvik

Film, konst & kultur

Mjukband

190 sidor

ISBN-13: 9789180805117

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 11.09.2023

Språk: Svenska

Färg: Ja

Betyg::
0%
269,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Hermann Talvik föddes i Estland och kom som flykting till Sverige 1944. Efter sin högre konstutbildning på Ateneum i Helsingfors, samt studier i Paris, behärskade han både måleriet och grafikens olika tekniker. Hela hans liv kretsade kring konsten. Ett liv, som han avskild från samhällets brus levde i anden och i symbios med naturen. Om honom har det skrivits att han är landskapsmålarens poet, som med sin andliga sensitivitet, kan höra en blommas hjärta slå och hans visionära grafiska blad har beskrivits som våra moderna ikoner. I sin kombination av högst personlig konstnärlig urladdning, och virtuos teknik, förblir Talviks konst tidlös aktuell.
Biografin är skriven av hans dotter Liina Talvik.
Boken är rikt illustrerad av konst och fotografier och erbjuder ett unikt tillfälle att komma nära, människan och konstnären, Hermann Talvik.
Liina Talvik

Liina Talvik

Liina Talvik har tidigare utkommit med ett tiotal böcker för barn- och ungdom. Bland annat serien om den nioåriga flickan Lone och hennes morfar. Serien är en fiktiv berättelse men bygger i hög grad på författarens uppväxt med sin far. Flera av hennes barnböcker är översatta till fem språk.
Genom författarens innerliga relation till sin pappa, och det stora antalet brev från hans resor, får läsaren möjlighet att ta del av hans innersta tankar och hans reflektioner över livet och konsten.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite