Gudarna

Gudarna

Håkan Gulliksson

Mjukband

214 sidor

ISBN-13: 9789180070140

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 04.03.2021

Språk: Svenska

Färg: Nej

Betyg::
0%
87,99 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Romanen Gudarna handlar på ett plan om familjen Karlsson i Umeå som år 2121 ställs inför svåra problem. Turbulensen i det Globala rådet hotar att radera den teknikvänliga familjen och det enda som står mellan dem och katastrofen är ett smart teaterspelande hus.
På ett djupare plan spekulerar romanen om vad som händer om allt som människan någonsin drömt om går att realisera med teknik. Om tekniken kan göra människor till gudar.
Berättelsen skildras utifrån det smarta husets perspektiv. Vad innebär det för huset och tekniken i stort om människorna får möjlighet att göra allt? Till sin hjälp tar huset myten om Prometheus.
Romanens framtidsvision bygger på att tekniken utvecklas snabbt och människan långsamt. Allt som vi förknippar med människan, som kärlek, svartsjuka, humor och sorg, egoism och gemenskap, tvivel och nyfikenhet gäller fortsatt i människors vardag år 2121.
Gudarna (2121) är den sista fristående delen av en triologi som inleds med Spelvärlden (2076) och Extas! (2098). Triologin stöttas av två romaner Mätvärlden (2050) och Alldeles förträffligt Jennie (2055) som kan ses som utökade prologer.
Håkan Gulliksson

Håkan Gulliksson

Författaren Håkan Gulliksson vill med sitt skrivande utforska vägar till ett hållbart samhälle som vi alla skulle vilja bo i. För att nå dit är tekniken vårt viktigaste hjälpmedel vilket innebär att samspelet mellan människan (naturen) och tekniken är ett viktigt övergripande tema. Speciellt intressant är hur människan och artificiell intelligens kan samexistera på bästa sätt.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite