Genetisk vägledning

Genetisk vägledning

En handbok

Ulrika Hösterey Ugander, Ulf Kristoffersson

Natur- & humanvetenskap

ePUB

1,3 MB

Vattenmärkning

ISBN-13: 9789180579346

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 22.02.2022

Språk: Svenska

Betyg::
0%
49,00 kr

inkl. moms

Tillgänglig för nedladdning

Vänligen observera att du inte kan läsa den här e-boken på en Amazon Kindle, utan endast på enheter med programvara som kan visa ePub-filer. Mer information

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Genetisk vägledning handlar om hur en vårdgivare överför information till en vårdtagare om arv och ärftlighet i familjen. Denna process kräver kunskap om klinisk genetik, lagar och förordningar samt en god förmåga att kunna lyssna in den eller de i familjen som har sökt hjälp.
Patienten eller familjen kan vara i kris. Man har fått ett svårt sjukdomsbesked och vill veta mer om vad man kan göra för att förhindra en upprepning. Den sökande kan också vara en anhörig som vill veta vilken betydelse en partners eller släktings diagnos kan ha för egen eller egna barns hälsa.
Genetisk vägledning En handbok, sammanfattar många års erfarenhet av genetisk vägledning i klinisk praxis och samtalskonst. Boken ger praktiska tips om hur man kan strukturera samtalet samt hur man som vårdgivare bemöter de känslor och reaktioner som uppkommer i mötet.
Ulrika Hösterey Ugander

Ulrika Hösterey Ugander

Ulrika Hösterey Ugander är psykolog och psykoterapeut och har varit verksam vid Genetiska kliniken, Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg till sin pensionering 2018. Hon har sedan slutet av 1980-talet arbetat med att introducera och utveckla genetisk vägledning och dess begrepp i Sverige samt medverkat i uppbyggnaden av den genetiska vägledarutbildningen.

Ulf Kristoffersson

Ulf Kristoffersson

Ulf Kristoffersson är docent i klinisk genetik vid Lunds universitet, specialist i klinisk genetik och har varit verksam som läkare vid Genetiska kliniken, Universitetssjukhuset i Lund från 1979 till sin pensionering 2019. Han har ett stort intresse för verksamhetsutveckling och har varit aktiv i utvecklingen av genetisk mottagningsverksamhet, både nationellt och internationellt.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite