Går i alla gårdar

Går i alla gårdar

Ulla Bolinder

ePUB

817,2 KB

Vattenmärkning

ISBN-13: 9789175694306

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 05.12.2016

Språk: Svenska

Betyg::
0%
29,00 kr

inkl. moms

Tillgänglig för nedladdning

Vänligen observera att du inte kan läsa den här e-boken på en Amazon Kindle, utan endast på enheter med programvara som kan visa ePub-filer. Mer information

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Året är 1957. I en liten uppländsk by sprider sig rädslan och oron när en av byns kvinnor hittas misshandlad och död på en äng. Vem kan ha gjort sig skyldig till detta illdåd? Flera personer anhålls men måste släppas igen i brist på bevis eller sedan deras alibin styrkts. Fallet tycks förbli ouppklarat, och i byn växer sig misstänksamheten och skvallret allt starkare. Lösningen finns inom räckhåll, men de små, lösryckta detaljerna, som tillsammans avslöjar vad som verkligen hände, är svåra att upptäcka. Frågan är om det någonsin kommer att ske.


GÅR I ALLA GÅRDAR är, förutom en berättelse om ett brott, en verklighetstrogen tidsskildring som med stor detaljrikedom och genuin atmosfär ger en bild av livet på 1950-talet då det svenska folkhemmet byggdes och framtidstron var ljus och stark.
Ulla Bolinder

Ulla Bolinder

Ulla Bolinder is a Swedish author, born in Uppsala but today living in Knivsta, not far from Stockholm. She has been working at advertising agency, restaurant, hospital, archives and publishing house. Her first book was published in 1997. In her novels she often deals with social issues with emphasis on the individual.

Website: www.ullabolinder.jimdo.com

Website: www.ullabolinder.jimdo.com

Recension BTJ

BTJ-häftet nr 8, 2017

februari 2017

Den aktuella boken utspelas i slutet av 50-talet i en by i Uppland där en kvinna hittas mördad. I takt med att polisens arbete går trögt sprider sig skvallret och olika teorier om vem som är skyldig. En grannfru till den mördade blir intagen på grund av psykisk sjukdom och hemma finns hennes dotter och man. Boken är inte konventionellt berättad utan består av olika bybors egna berättelser och tankar, både barn och vuxna. Det oväntade våldet gör att misstänksamheten frodas i det på ytan rofyllda Folkhemmet och många känner ett obehag. Berättelsen blir ett pussel där bitarna läggs på plats en efter en. Men det är snarare en rad rapporter som tillsammans bildar ett mönster, än en pusseldeckare. En lågmäld berättelse om landsbygden i 50-talets Sverige och hur människor hanterar det oväntade.

Lektör Lena Lithner Soutkari

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.