Funktionell rörelselära och Funktionell rörelseanalys så som jag uppfattar den

Funktionell rörelselära och Funktionell rörelseanalys så som jag uppfattar den

Del 2 Behandling

Zeljka Celegin

Band 1-2 av 1 i denna serie

Natur- & humanvetenskap

ePUB

8,8 MB

Vattenmärkning

ISBN-13: 9789180571128

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 15.06.2022

Språk: Svenska

Betyg::
0%
189,00 kr

inkl. moms

Tillgänglig för nedladdning

Vänligen observera att du inte kan läsa den här e-boken på en Amazon Kindle, utan endast på enheter med programvara som kan visa ePub-filer. Mer information

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Problem som uppstår i rörelseapparaten är både många och olika. För att kunna lösa dessa, är kunskap i grundläggande rörelsekoordination nödvändig. Detta oavsett om man är någon sorts rörelseterapeut, idrottare eller dansare. Och denna kunskap är lika viktig om man bara skall förebygga problem, eller för att kunna lösa dem på kortast möjliga tid.

Boken vänder sig i första hand till fysioterapeuter, men det vore önskvärt att även t.ex. olika sorters tränare, balettdansare, gymnastiklärare m fl. hade denna kunskap. I första delen av boken är koordinationen av optimala rörelser beskriven, och då både i enskilda leder samt i olika vändnings- och förflyttnings koordinationer. I andra delen följer beskrivning av de oftast förekommande problemen och instruktioner om hur komma till rätta med dessa. Denna kunskap bäddar för både snabbaste tillfrisknande och även till att all träning oavsett vilken, blir funktionell. Att arbeta med utgångspunkt i bästa koordinationer har gett både goda resultat och stor arbetsglädje.
Zeljka Celegin

Zeljka Celegin

Zeljka Celegin, legitimerad sjukgymnast.
Invandrad som 25-åring till Sverige 1967, från forna Jugoslavien.
Utbildad i funktionell rörelseanalys av kollegorna Marianne Sahlén och professor Helga Hirschfeldt. I sitt arbete med patienter har tonvikten alltid varit att förstå problemet för att lösa problemet. För detta krävs både kunskap i rörelsernas mest optimala koordinationer och stor lust att testa olika möjligheter.

Mellan 1983 och 2000 har Zeljka organiserat och handlett 25 kurser i Funktionell rörelseanalys för fysioterapeuter, 3 kurser för arbetsterapeuter och 2 kurser för lärare vid sjukgymnastutbildningar.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite