Frihet är det bästa ting

Frihet är det bästa ting

Fälttågen mot ryssar, danskar och norrmän 1788-1790

Göran Mellblom

Historia & biografier

ePUB

10,0 MB

Vattenmärkning

ISBN-13: 9789180578998

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 10.02.2022

Språk: Svenska

Betyg::
100%
299,00 kr

inkl. moms

Tillgänglig för nedladdning

Vänligen observera att du inte kan läsa den här e-boken på en Amazon Kindle, utan endast på enheter med programvara som kan visa ePub-filer. Mer information

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Allmänheten i Sverige-Finland uppfattade att riket gick mot sin upplösning. Efter Karl XII död tvingade segrarmakterna 1720 riksdagen att antaga en regeringsform som höll riket svagt. Regeringsformen garanterades, vid behov militärt, av Ryssland som till och med tillsatte en regent Adolph-Friederich von Holstein-Gottorp furstbiskop av Lübeck som svensk kung. Stormakterna mutade riksdagsmän öppet inför voteringar, partierna fängslade varandras medlemmar vid maktskiften. Stormakterna använde de svensk-finska trupperna för egna syften i två katastrofala krig. Kung Gustav III:s statsvälvning satte stopp för missbruket och förhandlingar med ryska statsledningen fördes förgäves. Återstod så endast kriget för att säkerställa Sverige-Finlands integritet och suveränitet. Boken behandlar operationerna och innehåller flera dramatiserade stridsskildringar ämnade åt att visa tidens stridsteknik såväl till lands som till sjöss.
Göran Mellblom

Göran Mellblom

Göran Mellblom är född i Boden 1960 och är kapten vid Livgardet i Stockholm. Har tidigare givit ut boken "Statsvälvningen".

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite