Från Västervik till Hultsfred!
Populär

Från Västervik till Hultsfred!

Svenska Musikfester 1966-1986: Del 2

Roger Skoog

Film, konst & kultur

ePUB

1,8 MB

Vattenmärkning

ISBN-13: 9789180572583

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 25.10.2022

Språk: Svenska

Betyg::
0%
129,00 kr

inkl. moms

Tillgänglig för nedladdning

Vänligen observera att du inte kan läsa den här e-boken på en Amazon Kindle, utan endast på enheter med programvara som kan visa ePub-filer. Mer information

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Från Västervik till Hultsfred - Svenska Musikfester 1966-1986, Del 1 och 2, är en omfattande och unik resa genom den svenska musikfesthistorien. En djuplodande kulturhistorisk musikresa genom ett Sverige i förvandling.

Tidningen "Dagens Arbete" skrev följande om detta bokprojekt i samband med ett reportage sommaren/hösten 2022:

"NY BOK Sommar, sol och musikfestival. För tusentals svenskar är det en självklar kombination. Men festivalkulturens historia har tidigare varit oberättad. Det var innan industriarbetaren Roger Skoog gick på sitt tio år långa skift i musikhistoriens tjänst. Ett översiktsverk över de första decennierna av svenska musikfester, folkfester och festivaler. Kronologiskt och faktabaserat. Vem, var, hur och när. Som ett lexikon över ett kulturfenomen som vi i dag tar för givet. Arbetet sträcker sig från 1966 fram till genombrottet med den första Hultsfredsfestivalen 1986."

Jag (Roger Skoog) säger följande i reportaget:

Min drivkraft har varit att samla, bevara, och återberätta något som ligger långt tillbaka tiden, men som ändå kan vara intressant, både för vår tid och för framtiden. Ett tidsdokument över en del av den svenska musikhistorien, en tidskapsel i bokform som fångar något som annars riskerar att försvinna med de personer som var involverade, säger han."

Det hela landade i en text på nästan tusen sidor, i två band. Om allt från försöken till ett svensk Woodstock, visfestivaler i Västervik och rockfester i Vänersborg. En samling av 20 års kulturliv som tidigare mest funnits som skrynkliga flyers och anekdoter i arrangörernas huvuden. Nu finns det sparat för eftervärlden som en tidskapsel i bokform.

Jag har grävt igenom mikrofilmsarkiv, skannat igenom internet, lusläst gamla tidningar, rotat efter gamla protokoll, samlat tidningsklipp, kollat igenom hundratals böcker, pratat med folk som var arrangörer, musiker eller besökare. Lånat föreningsmaterial eller privata samlingar. Jag har vänt på alla stenar i min jakt på den ultimata berättelsen om den svenska musikfesthistoriens 20 första år. Det hela slutade i en storslagen berättelse.

Ett stort tack ska riktas till Håkan Waxegård som delar med sig av sina minnen i berättelsen om Rockparty tidiga år.

Reportaget om författare och boken finns publicerat här:
https://da.se/2022/09/nu-berattas-festivalkulturens-historia/
Roger Skoog

Roger Skoog

Roger Skoog (Skogstokig himself ) ger ut böcker under paraplynamnet "Skogstokig Förlag". Humoristiska och självbiografiska tokböcker varvas med böcker om svensk musikhistoria, med inriktning pop- och rockmusik.

Roger är en mogen ung man, född (1962) och uppvuxen i Åmål, Dalsland, men bosatt i Uddevalla, Bohuslän sedan 2010 .

Jobbar i det professionella livet som drifttekniker på Sveriges enda Krackeranläggning i Stenungsund. Har även en mångfacetterad och mångårig facklig bakgrund via tidigare arbetsliv. En yrkesbakgrund inom träindustrin, fordonsindustrin, livsmedelsindustrin, men nu jobbar jag alltså inom petrokemin/kemiindustrin.

Stor musikälskare, boksamlare (musikböcker), hobbyfotograf och älskar att skriva texter av olika slag. Släktforskare på hobbynivå.

Bygger avancerade spellistor på Spotify under namnet Roger S, där tusentals låtar kan avlyssnas via mina många olika spellistor (mest Rock, Hårdrock, Heavy Metal, Sleaze, Glam, Bluesrock och Punk).

Har även en grupp - "Svensk 1970-tals Musik" med snart 2000 medlemmar på Facebook.

Gett ut två Skogstokiga böcker som speglar mitt galna liv i skuggan av Murphys lag.

Driver även "Den Skogstokiga Bloggen - The Home of Murphys Law! En Galen Blogg Med Tokigheter och Besynnerligheter Från Verklighetens Horisont!".

https://skogstokig.blog/

Mer info kring Roger Skoog, Skogstokig och Skogstokig Förlag - finns att tillgå på följande webbplats:

https://skogstokigforlag.com/

Välkomna till "En Dåres Krypin!"

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite