Från Västervik till Hultsfred!
Populär

Från Västervik till Hultsfred!

Svenska Musikfester 1966-1986: Del 1

Roger Skoog

Film, konst & kultur

Inbunden bok

496 sidor

ISBN-13: 9789180078771

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 16.05.2022

Språk: Svenska

Färg: Nej

Betyg::
0%
270,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Från Västervik till Hultsfred - Svenska Musikfester 1966-1986, Del 1 och 2, är en omfattande och unik resa genom den svenska musikfesthistorien. En djuplodande kulturhistorisk musikresa genom ett Sverige i förvandling. Resan tar sin början i Västervik och slutar i Hultsfred. Geografiskt har vi då endast förflyttat oss några få mil, men vår resa är ju betydligt längre än så, eftersom den spänner över nästan 1000 sidor och 20 år! Två decennier som präglar den svenska festivalscenen in i framtiden. En skrivresa i bokform som tog 10 år att få färdig...


Stort reportage om författaren fanns i Dagens Arbete #6-22 - september 2022. Reportaget finns antingen som en 14 minuter lång podd, alternativt ett text- och bildreportage på hemsidan.


https://da.se/2022/09/nu-berattas-festivalkulturens-historia-2/

https://da.se/2022/09/nu-berattas-festivalkulturens-historia/


Man får även ta del av berättelsen om The Festival of The Midnight Sun i Mantorp, midsommarhelgen 1970! Här berättas för allra första gången den kompletta historien (med extra allt). En unik historia om en legendarisk festival, där allt gick fel från början till slut.

I Del 2 kan man läsa om Ripp-Rock, samt konserter och festivaler i Piteå. Man kan även ta del av Rockslagets alla aktiviteter i Karlshamn, Musik för Musikens skull och Bergalåtar i Vänersborg, Musik till Gryningen i Angered, samt Rockparty och festivaler i Hultsfred m.fl. Totalt 9 musikfester. Håkan Waxegård, en av männen bakom Hultsfredsfestivalen, berättar exklusivt i Del 2 om resan fram till den första stora festivalen i Hultsfred 1986.

Några reflexioner på boken:

"Jag har läst hela Göteborgskapitlet med stort intresse. Jag var framförallt delaktig i den tidiga Gbg-punken med Garageligan. Mycket intressant! Det var kul att få hela historien. (...) Ser fram emot vol 2."

"Läst lite av läsprovet. Texten känns engagerad, initierad och välskriven. Tänker jag på all faktainhämtning + bearbetande + skrivandet av boken, så kommer ett ord till mig: Stordåd! Boken bör finnas på alla bibliotek och hemma hos alla seriösa festival goers..."
Roger Skoog

Roger Skoog

Roger Skoog (Skogstokig himself ) ger ut böcker under paraplynamnet "Skogstokig Förlag". Humoristiska och självbiografiska tokböcker varvas med böcker om svensk musikhistoria, med inriktning pop- och rockmusik.

Roger är en mogen ung man, född (1962) och uppvuxen i Åmål, Dalsland, men bosatt i Uddevalla, Bohuslän sedan 2010 .

Jobbar i det professionella livet som drifttekniker på Sveriges enda Krackeranläggning i Stenungsund. Har även en mångfacetterad och mångårig facklig bakgrund via tidigare arbetsliv. En yrkesbakgrund inom träindustrin, fordonsindustrin, livsmedelsindustrin, men nu jobbar jag alltså inom petrokemin/kemiindustrin.

Stor musikälskare, boksamlare (musikböcker), hobbyfotograf och älskar att skriva texter av olika slag. Släktforskare på hobbynivå.

Bygger avancerade spellistor på Spotify under namnet Roger S, där tusentals låtar kan avlyssnas via mina många olika spellistor (mest Rock, Hårdrock, Heavy Metal, Sleaze, Glam, Bluesrock och Punk).

Har även en grupp - "Svensk 1970-tals Musik" med över 1600 medlemmar på Facebook.

Gett ut två Skogstokiga böcker som speglar mitt galna liv i skuggan av Murphys lag.

Driver även "Den Skogstokiga Bloggen - The Home of Murphys Law! En Galen Blogg Med Tokigheter och Besynnerligheter Från Verklighetens Horisont!".

https://skogstokig.blog/

Mer info kring Roger Skoog, Skogstokig och Skogstokig Förlag - finns att tillgå på följande webbplats:

https://skogstokigforlag.com/

Välkomna till "En Dåres Krypin!"

Roger Skoog har skrivit en bok om musikfestivalernas historia

Facktidningen Dagens Arbete

september 2022

”(…) Ett översiktsverk över de första decennierna av svenska musikfester, folkfester och festivaler. Kronologiskt och faktabaserat. Vem, var, hur och när. Som ett lexikon över ett kulturfenomen som vi idag tar för givet. Arbetet sträcker sig från 1966 fram till genombrottet med den första Hultfredsfestivalen 1986. Det är 20 år av kulturliv som tidigare mest funnits som spridda rykten, flyktiga flyers i nån byrålåda eller tragikomiska skrönor – som Mantorp. (…) Ett tidsdokument över en del av den svenska musikhistorien, en tidskapsel i bokform som fångar något som annars riskerar att försvinna med de personer som var involverade (…).”

Dagens Arbete är namnet industriarbetarnas tidning för de tre fackförbunden IF Metall, Pappers och GS (facket för skogs-, trä och grafisk bransch).
Reportaget i fråga är publicerad i samtliga tre tidningseditioner.


https://etidning.da.se/#pages/340678/1/54
https://etidning.da.se/#pages/340678/1/56

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite