Från Ångest Mot Salighet

Från Ångest Mot Salighet

hur jag fann ordet upplevelseteologi

Anders Dahlström

Mjukband

124 sidor

ISBN-13: 9789174637878

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 13.07.2015

Språk: Svenska

Färg: Nej

Betyg::
0%
159,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Utifrån den livskris Anders drabbades av när han blev elöverkänslig har han här samlat sina erfarenheter, tankar och frågor kring livet och inte minst det gudomliga i det.
 
Anders har ett mycket poetiskt språk och svingar sig mellan högt och lågt på ett svindlande sätt, i vissa stycken kan texten liknas vid en meditationsbok och han är inte rädd för att vara lite svår. Det här är inte en bok att läsa för att stänga av hjärnan vid sänggående eller som förströelse, utan en bok som på ett personligt sätt berättar om hans upplevda teologi, från kris och stunder av tvivel och framåt mot klarhet och helande. Eller kort sagt, från ångest mot salighet.

Anders Dahlström

Anders Dahlström

Anders Dahlström, bosatt i Rasbo utanför Uppsala är kyrkohistoriker och verksam som pastor i Equmeniakyrkan. Leder även retreater.

Av honom har tidigare utgivits Med segerhjärtat kämpa mitt livs kamp, en analys av omvändelseberättelser i Betlehem baptistisk årskrönika från 1886-1980, samt Från ångest mot salighet Hur jag fann ordet upplevelseteologi. I den senare beskriver han sin väg ut ur den kris han upplevde sedan han blivit elöverkänslig och tvingats sluta sitt arbete som datatekniker och vad som ledde honom till beslutet att börja studera teologi.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.