Förvridna Sinnen

Förvridna Sinnen

Ny
Gunilla Fagerholm

Mjukband

364 sidor

ISBN-13: 9789177856986

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 08.01.2019

Språk: Svenska

Färg: Nej

Betyg::
0%
107,99 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Den 19-åriga svenskamerikanskan Jenny, bosatt i Mora, Minnesota, förlorar en varm sommardag 1973 sin familj i en kuslig smitningsolycka. För att komma över sin sorg går hon till sjöss. Men hon bestämmer sig snart för att i stället söka hitta sina rötter i Mora i Dalarna, farfar Wallys födelseby.

På väg till Mora blir Jenny överfallen och tappar minnet. Vem är hon? Och varifrån kommer hon?

Den unge polisen Sven hittar Jenny medvetslös i skogen. Snart etableras en djup vänskap emellan ungdomarna, vilken senare övergår i kärlek.

Sven får veta att hans uppväxt är baserad på en lögn. Mamma är inte alls den han trodde. Ska Sven hitta sina riktiga föräldrar?

Och vem dödade Jennys far och bror?

En annan kvinna, som 20 år tidigare levt med Amish-folket, letar förtvivlat efter sin familj. Ska hon hitta den?

Intrigen tätnar alltmer. Vänner och grannar från både Australien, USA och Sverige strålar samman i svenska Mora, där allt så småningom får en hemsk förklaring.

Men så mycket återstår att klara upp innan Jenny kan få ro i sitt sjuka sinne. Ska hon lyckas?
Gunilla Fagerholm

Gunilla Fagerholm

Gunilla Fagerholm föddes I mitten av 1940-talet och växte upp I Stockholm I en mycket internationell miljö, vilket redan tidigt väckte hennes intresse för resten av världen.

Efter avslutade språkstudier vid Stockholms Universitet, började Gunilla arbeta inom resebranschen, ett naturligt val med tanke på hennes lust att utforska främmande kulturer. Efter 15 år bytte hon inriktning och etablerade sig som datorkonsult för resebranschen.

Men hon och hennes make önskade få ut mer av livet. Därför bestämde de sig,1996, att byta ut sitt bekväma förortsliv mot en lerhydda på ett kenyanskt före detta majsfält. I sin blåögda jakt på Paradiset råkade de emellertid ut för en hel del problem vilka medförde att de efter.5 år såg sig tvungna att återvända till Sverige.

Numera tillbringar Gunilla sommarhalvåren på den sörmländska landsbygden där hon ägnar sin tid åt sin make, som fick hjärnblödning 2007, och åt deras älskade golden retriever Dino samt även åt sitt skrivande.


Gunillas första bok, Blåögd i Luhya-land, berättar den sanna historien om hur paret beslöt sig för att emigrera som en start på ett helt nytt liv. De ville leva enkelt, närmare naturen, och hjälpa andra. Det visade sig dock att de var mycket naiva eller blåögda när de försökte förverkliga denna dröm. Också i deras Paradis fanns det elaka ormar!

Gunillas andra bok, och Nillan bet ihop och log, handlar om Gunillas barndom och uppväxt i Stockholm och Bromma fram till dess att hon beslutade sig för att flytta till Afrika. Livet i Sverige var på den tiden mycket annorlunda än idag, vilket boken förmedlar väl.

Gunillas senaste bok, Förvridna Sinnen, är hennes första fiction-bok.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.