Förenklingar

Förenklingar

Genvägar genom livet

Christer Hjorth

Vägledning och juridik

ePUB

1,9 MB

Vattenmärkning

ISBN-13: 9789179693466

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 23.03.2022

Språk: Svenska

Betyg::
0%
15,00 kr

inkl. moms

Tillgänglig för nedladdning

Vänligen observera att du inte kan läsa den här e-boken på en Amazon Kindle, utan endast på enheter med programvara som kan visa ePub-filer. Mer information

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Den här boken är inte så lätt att klassificera med hjälp av de vedertagna kategorierna. Men om man fick skapa en ny sådan, kunde man säga att den hör till huvudkategorin Personliga förhållningssätt och underkategorin Valbara alternativ. Den handlar om sådant som oro, bekymmer, överdriven försiktighet, obefogad rädsla, fixering vid struntsaker, trist kritik och en hel del annat som skulle kunna sammanfattas i begreppet Våra inre fiender.

Författarens ambition är att visa läsaren hur man kan bygga upp ett eget grundförsvar mot den där sortens inre fiender. Men en lång rad konkreta åskådningsexempel försöker författaren ge en användbar och samtidigt underhållande beskrivning av sina egna livserfarenheter. Här är några av kapitelrubrikerna: Tankarna som stör, Det värsta som kan hända, Det viktiga och det ovidkommande, Offer för omständigheterna, Religionen, Andra kinden, Kritiken, Välbefinnandet och Idealen.
Christer Hjorth

Christer Hjorth

Säger en persons yrke någonting om vem han eller hon är? I så fall kan nämnas att författaren till den här boken är en person som tillbringat hela sitt yrkesliv inom så kallad offentlig verksamhet (som förvaltningschef, rektor, studierektor och lärare, nu nämnt i omvänd kronologisk ordning). Eller är det mer relevant att redogöra för vad personen har valt att ägna sig åt utanför sitt yrkesliv? Men en sådan lista kan lätt bli oöverskådligt lång. Och om man då gör ett urval, är det frestande att bara ta med det som passar in i sammanhanget. Det skulle alltså kunna stå här att författaren i hela sitt liv varit intresserad av iakttagande, reflekterande, läsande, skrivande ... Och det vore väl i och för sig inte direkt osant. Men det skulle definitivt inte ge en allsidig och objektiv bild. Så ett betydligt bättre alternativ, om man nu nödvändigtvis vill veta vem författaren är, det är att ta del av innehållet i boken Förenklingar. De personliga förhållningssätt som beskrivs i boken ger även en bild av författaren.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite