Flying Follies - Upp i luften
Ny

Flying Follies - Upp i luften

Michael Ben-Menachem

Romaner & noveller

Mjukband

302 sidor

ISBN-13: 9789180579568

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 29.07.2022

Språk: Svenska

Färg: Nej

Betyg::
0%
179,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
”När han kom upp till Grand Boulevard var det återigen mycket folk i rörelse. Vid det stora åttkantiga torget svängde han till vänster och upptäckte att ett antal stora dockor hängde i de höga lampposterna. Dockorna var klädda i säkerhetspolisens gröna uniformer, men när han kom närmare, nej, det kunde inte vara sant, min Gud, det var riktiga människor! Ansiktena var nästan svarta, ögonen förstenade, kropparna hängde i en grotesk vinkel mot huvudena och de svarta tungorna hängde utanför. Och den tredje kroppen, det kan inte vara sant, det var hans vän och partner, Bela!

Han började gråta och skrek ut sin smärta. Några stannade. Någon frågade hotfullt: ”Var den skiten en släkting till dig?” Imi vände sig snabbt och medan tårarna rann över ansiktet och han darrade i hela kroppen, började han gå. Det regnade och regndropparna bildade en skyddande slöja som tillsammans med den smutsgrå dimman täckte denna skrämmande syn. Han var redan på bron, nära sitt rum. Han stannade. Min Gud, de hänger människor! Idag är det poliser, i morgon judar! tänkte han.

Han gick inte hem. I stället började han gå mot statsgränsen. Det annars hermetiskt stängda landet var öppet dessa dagar. Lastbil efter lastbil åkte mot gränsen. Imi stoppade en bil. Den stannade. Några hjälpande händer lyfte upp honom på flaket. Han var på väg…”

Boken handlar om sex unga män, akrobater, som flydde under den ungerska revolutionen. Genom deras livsöden berättas om krigets grymma verklighet och om deras familjers lidande. Alla spännande händelser som dessa pojkar sedan får uppleva i USA visar hur livet kan vända mot alla odds.
Michael Ben-Menachem

Michael Ben-Menachem

Michael Ben-Menachem, född i Budapest, är en mångsidig man. Som åttaåring togs han till arbetsläger av nazisterna. Hans mamma dog i kriget. Hans pappa hade en liten bokhandel i södra Ungern och därför stämplades även sonen som blodsugande kapitalist under kommunisteran och tilläts inte studera. Han blev i stället konstnär och yrkesfotograf. 1962 flydde han från sitt hemland och kom till Sverige. Här studerade han och blev fil dr i klinisk psykolog. Han är en renässansmänniska. Vid sidan av psykologin målade han landskap i Toscana och hade ett flertal utställningar med både landskapsmålningar och manipulerade foton. Vidare arbetar han arbetar som journalist och författare och har skrivit tio böcker. Han är amatörodlare och har seglat i 40 år samt varit dykare och segelflygare. Sedan fyra år tillbaka är författaren synskadad, han har lärt sig skriva maskin och har skrivit även denna bok utan att kunna se texten.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite