Finns det plats för mig i världen?

Finns det plats för mig i världen?

Berättelser kring ensamkommande från Afghanistan

Margareta Söderberg

Mjukband

224 sidor

ISBN-13: 9789177854937

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 03.12.2019

Språk: Svenska

Färg: Ja

Betyg::
0%
130,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Ett 50 - tal berättare och diktare skriver i boken. Temat är ensamkommande ungdomar från Afghanistan. Starka personliga vittnesmål från frivilliga familjehem och andra berörda. 17 ensamkommande ungdomar skriver prosatexter och dikter på svenska. De använder språket på ett nyskapande sätt i sitt starka poetiska uttryck.

Bokens självupplevda, utlämnande berättelser ger en unik inblick i
en berikande men starkt frustrerande vardag som är verklighet för hundratusentals människor i Sverige idag.
Margareta Söderberg

Margareta Söderberg

Margareta Söderberg är redaktör för boken och har samlat dess berättelser. Född 1937, utbildad bildlärare, tidigare verksam som folksångerska och röstpedagog.

Sedan Skeppsholmsfestivalen 1977 har hon initierat och arbetat med ett stort antal interaktiva kulturprojekt.

Arbetar nu med boken "Mina sinnens färdkamrat" - en dagboksmosaik från samliv och livsprojekt under 36 år med regissör Claes von Rettig.

Finns det plats för mig i världen?

Internationalen

januari 2020

"Under julhelgen har jag läst en mycket drabbande bok. Läst den i små portioner, för mer orkar jag inte ta till mig. Fastän jag har arbetat med afghanska flyktingungdomar och deras situation i flera år så är det nästan outhärdligt att läsa hur sådana ungdomar och deras svenska vänner skildrar sina liv, sina känslor och det högst konkreta helvete de utsätts för. Ett helvete som iscensatts och upprätthålls av den svenska staten, av den "tillfälliga" asylbegränsningslag som antogs 2016 och förlängdes i somras, med stöd av alla riksdagspartier utom V.
I boken "Finns det plats för mig i världen?" har Margareta Söderberg samlat texter av 49 berättare. 17 av dem är afghanska ungdomar som levt i Sverige i några år och nu skriver dikter och berättelser på en skimrande nyskapande svenska. (...)"

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.