Femtio nyanser av myggor

Femtio nyanser av myggor

Ny
Aurora Silversvans

ePUB

780,5 KB

Vattenmärkning

ISBN-13: 9789179695613

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 27.06.2020

Språk: Svenska

Betyg::
0%
65,00 kr

inkl. moms

Tillgänglig för nedladdning

Vänligen observera att du inte kan läsa den här e-boken på en Amazon Kindle, utan endast på enheter med programvara som kan visa ePub-filer. Mer information

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
En grupp biologer ska resa på sitt livs expedition. Men på flygresan mot sitt resmål råkar de ut för ett häftigt åskväder och planet störtar mitt i mörkaste Sibirien. Mot alla odds överlever nästan alla flygkraschen. Utom en person, som hittas död. Är det mord eller självmord? Andrej känner till sanningen men tiger som graven.

Hungriga och frusna väntar de på att bli räddade. De väntar och väntar, tills de inser att de inte kommer att bli räddade.

Margareta Bergström försöker hålla stenhård disciplin på sin grupp. Men även om tanten är tuff är frågan om inte situationen är henne övermäktig. Kommer någon av dem att överleva, eller kommer de alla att dö där i den sibiriska urskogen senast när vintern kommer med sina sextio minusgrader? Hur ska de hitta vatten och mat? Hur mycket myggbett kan en människa klara av utan att immunförsvaret kollapsar? Kan verkligen sjukdomar som är ofarliga hemma i civilisationen vara livsfarliga ute i ödemarken?

Och som om det inte är nog att de saknar alla förutsättningar att överleva blir människorna mitt i den stora skogen både irriterade på och förälskade i varandra. Så som människor blir i krig och hungersnöd och när de störtar med flygplan i Sibirien. Allra mest drama ställer Niki till med. Ibland verkar hela universum kretsa kring henne. Den unga kvinnan kan verkligen det där med att ställa till med trubbel. Varför är hon överhuvudtaget med på resan när hon varken är biolog eller ens särskilt intresserad av naturen? Gjorde Margareta Bergström ett stort misstag när hon lät Niki följa med?

Oväntat stor uppmärksamhet får också aspergerflickan Jenny som går omkring och saknar sina kor. Mest för att hon inte äter någonting. Men också för att hon är irriterande okvinnlig i ett land där männen förutsätts vara starka och kvinnorna prinsessor.

Störst uppmärksamhet får ändå myggorna. Miljarder blodsugande vampyrmyggor som ständigt skriker ut sitt inande stridsrop. Sibiriens tortyrredskap nummer ett.
Aurora Silversvans

Aurora Silversvans

Aurora Silversvans är en pseudonym. Men författaren bakom pseudonymen är också en kvinna och har rest till trakterna i Sibirien där handlingen i boken utspelar sig. Hon är finlandssvensk och använder därför vissa finlandssvenska ord och uttryck. I övrigt säger hon att hon som person kanske inte är lika spännande som personerna i boken. Eller så är hon det. Möjligtvis får ni veta det någon gång i framtiden.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.