Ett frö av tro och tillit

Ett frö av tro och tillit

Samtal med mitt Högre Jag

Anne Carlie

Trend, hälsa & träning

ePUB

2,9 MB

Vattenmärkning

ISBN-13: 9789180579704

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 04.04.2022

Språk: Svenska

Betyg::
0%
125,00 kr

inkl. moms

Tillgänglig för nedladdning

Vänligen observera att du inte kan läsa den här e-boken på en Amazon Kindle, utan endast på enheter med programvara som kan visa ePub-filer. Mer information

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Har du någon gång funderat över varför du lever i en dualistisk värld av gott och ont, glädje och sorg, medkänsla och avundsjuka? I en värld av olika känslor, där du ena dagen känner dig uppfylld av glädje och energi, för att i nästa stund känna dig trött och håglös. Ja, livet kan ibland vara som en bergochdalbana av olika känslor. Men hur kommer det sig att känslorna kan få en sådan makt över oss som ibland praktiskt tagit styr våra liv, när förnuftet säger något annat? Hur kommer det sig att känslorna kan förlama oss av rädsla eller lyfta oss till skyarna i eufori och få oss att skapa de mest underbara ting?

Just de här frågorna ställde jag en dag till mitt Högre Jag, som jag sedan en tid tillbaka samtalar med. Min undran och nyfikenhet blev början på en spännande resa i känslornas förunderliga värld. En resa som skulle ta oss från hatet - människohjärtats mörkaste plats, till kärleken - hjärtats vackraste och mest lysande plats. Även om jag ställde frågorna, visste jag aldrig i vilken riktning samtalen skulle utvecklas. Under tiden de pågick fick jag ofta känslan av att vi rörde oss i cirklar kring vissa återkommande teman. Först i efterhand upptäckte jag att det i samtalen fanns en dynamisk och expanderande kraft, som likt spiralen, rörde sig från det lilla mot det större, från det enkla mot det komplexa. Vi talade om vad det innebär att vara människa och om den stora utmaningen att lära oss navigera bortom egots vilja och ambitioner för att istället följa hjärtats väg. Men vi talade också om det som varit och om det svåra att leva på jorden i den tid av omvälvande förändringar som är just nu och om vikten av en kursändring mot en fredligare värld. På resan kan vi alla lära av barnens enkla och lekfulla sätt att vara, genom att sträcka ut handen och fråga: - Ska vi leka? Jag sträcker ut handen till dig kära läsare och bjuder dig att följa med på resan tillsammans med mitt Högre Jag, med ett frö av tro och tillit om en ljusare och bättre värld.
Anne Carlie

Anne Carlie

Anne Carlie är fil dr och docent i arkeologi. För snart tio år sedan gjorde livet en tvärvändning och förde henne in på den andliga vägen. Anne har tidigare skrivit böckerna Möten med Isfolket. Möten med Naturväsen och Samtal med Änglar. I hennes nya bok Ett frö av tro och tillit utforskar hon tillsammans med sitt Högre Jag den stora och existentiella frågan om mänsklighetens dualistiska natur av ont och gott.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite