Ett bett i mitt hjärta

Ett bett i mitt hjärta

Populär

Om möten i vården

Yvonne Jarlvik

Mjukband

128 sidor

ISBN-13: 9789177853404

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 02.07.2018

Språk: Svenska

Färg: Nej

Betyg::
0%
100,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Tvingas välja att överge, sakna, bevara i hjärtats ljusa del och mörka.
Diktsvit om en läkares iakttagelser och reflektioner över patientmöten och andra möten under många år. Min inlaga i vårdkris-debatten skulle man kunna kalla den. Men det låter ju så tråkigt. En kärleksförklaring är det också. Det är ett så underbart yrke. Läkare, vårdgivare. Men också krävande. Tyvärr slutar så många fler än jag i förtid, av hälsoskäl. Sjuksköterskor framför allt. Stressrelaterade sjukdomar och utmattningssyndrom bland de anställda, är alltför vanliga. Det kan inte fortsätta så. Det behövs arbetsro, flera händer och sängar. Möjlighet till bra möten.
Till alla som arbetar inom vården. Men även till många andra. Det är så allmänmänskligt. Nästan alla har varit patient någon gång, eller närstående och undrat vad läkaren tänker. Såhär tänkte jag. Varsågod!
Yvonne Jarlvik

Yvonne Jarlvik

Yvonne Jarlvik är född 1956 i Stockholm och läkarutbildad vid Karolinska institutet. Hon har arbetat som Distriktsläkare, Husläkare, Hemsjukvårdsläkare och med Palliativ medicin på bland annat Hospice. Sedan 1984 är hon bosatt i Göteborg. Hon har alltid parallellt med läkaryrket skrivit reflekterande dagböcker. Detta är hennes debutbok.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.