En klimathistoria

En klimathistoria

Sven Börjesson

Mjukband

194 sidor

ISBN-13: 9789179696955

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 25.11.2020

Språk: Svenska

Färg: Ja

Betyg::
0%
195,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
En klimathistoria beskriver hur klimatet har förändrats under de senaste dryga 100 åren och hur klimatförändringarna har uppfattats av sin samtid. Den blickar också längre tillbaka i tiden, som till den globala avkylningen för 4 000 år sedan.
Boken tar dig med till Antarktis, Newfoundlands fågelberg, skogsbränder i Indonesien och låglänta korallöar, men också till stora FN-konferenser som Rio 1992 och Kairo 1994. Den tar hjälp av naturen, men också av skidåkare och upptäcktsresande, när klimatet ska beskrivas. Klimatvetenskap och klimatpolitik har också sin plats i boken.
Det finns så mycket att berätta, som aldrig når ut. Något som jag tror varje journalist ser som en utmaning och därför har, efter mycken svett och möda, den här boken kommit till.
Sven Börjesson

Sven Börjesson

Sven Börjesson är journalist med natur, miljö och energi som specialområden. Han arbetade 30 år på Sveriges Radio och hade Studio Ett och P1-morgon som huvudsakliga hemmaredaktioner. Börjesson har rapporterat om klimatrelaterade ämnen från sju världsdelar och bevakade under 1990-talet de stora FN-konferenser som lade grunden till dagens klimat och miljöberättelse.

Presskommentar

Smålandsposten

mars 2021

”Det är ett gediget arbete som han utfört, boken är faktaspäckad och refererar till öppna källor från en stor mängd vetenskapliga artiklar och rapporter. Mycket är hämtat från FN:s klimatpanel, IPCC.” Smålandsposten 6 mars 2021.

Presskommentar

Växjöbladet/Kronobergaren

mars 2021

”Sven belyser klimatfrågans komplexitet i ny bok.” Växjöbladet/Kronobergaren 12 mars 2021.

Presskommentar

Magazinet (Växjö)

mars 2021

”Svens nya bok ska vidga perspektiven i klimatfrågan.” Magazinet (Växjö) 17 mars 2021.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.