Cirkulär kemi

Cirkulär kemi

Resan från kemipanik till cirkulär ekonomi

Förlag Re-Makers AB

Mjukband

120 sidor

ISBN-13: 9789163902048

Förlag: Re-Makers AB

Utgivningsdatum: 10.02.2016

Språk: Svenska

Färg: Ja

Betyg::
0%
220,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Boken beskriver de utmaningar som kemikaliesamhället står inför idag, men också varför dagens sätt att hantera dessa inte fungerar särskilt bra. Författaren gör upp med gamla tankesätt inom princip alla delar i samhället, inom såväl myndighetsstyrning, affärsstrategier, vetenskapen, det civila samhället och inte minst kemiindustrin.

Den cirkulära kemin beskrivs som ett affärstrategiskt nav i den cirkulära ekonomin. Här föreslås istället nya kreativa arbetssätt där cirkulär ekonomi är målsättningen och hur giftfria varor kan skapa vinster för både företagen och samhället i stort.

No authors available.

Förlag Re-Makers AB

Förlag Re-Makers AB

Magnus Hedenmark är ekotoxikolog som har en lång och bred erfarenhet av att arbeta med miljögifter som konsult, inom olika myndigheter och för miljöorganisationer. Magnus var en av författarna bakom "Den flamsäkra katten", Naturskyddsföreningens årsbok från 2012. Han är samtidigt en av grundarna till det första svenska nätverket för cirkulär ekonomi, CradleNet. Magnus påpekar ofta behovet av att betrakta kemifrågorna som en del i uppbyggnaden av det hållbara samhället och inte bara se dessa som snäva expert- och riskbedömningsfrågor.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.