Cadenza
Ny Populär

Cadenza

Torsten Eriksson

Band 1 av 1 i denna serie

Romaner & noveller

ePUB

652,6 KB

Vattenmärkning

ISBN-13: 9789180802369

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 23.12.2022

Språk: Svenska

Betyg::
0%
49,00 kr

inkl. moms

Tillgänglig för nedladdning

Vänligen observera att du inte kan läsa den här e-boken på en Amazon Kindle, utan endast på enheter med programvara som kan visa ePub-filer. Mer information

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Johannes, som närmar sig sextio år, arbetar tillsammans med den några år yngre Klara. Länge har han känt sig kritiskt granskad av henne och upplevt obehag av hennes närvaro. En dag under en lunch öppnar hon sig överraskande för honom och berättar att hon drabbats av cancer. När de dessutom av en slump upptäcker att den klassiska musiken är ett stort gemensamt intresse, förändras sakta hans bild av henne.

De många, långa och innerliga samtalen om klassisk musik kommer till slut även in på det personliga. Det visar sig att de är något av ensamvargar trots att de båda är upptagna i fasta relationer. Aldrig någonsin tidigare har Johannes heller känt sig så sedd och Klara visar honom ett frimodigare sätt att förhålla sig till livet. De närmar sig varandra oändligt långsamt men vågar han lita på att hon verkligen vill honom väl?

Cadenza är en berättelse om hur våra fantasier spelar oss spratt och om vår rädsla att visa oss sårbara. Torsten Eriksson skildrar här hur lätt vi tar till flykten när vi känner oss det minsta oönskade men också den obändiga kraften inom oss när vi tror oss ha hittat en själsfrände.

Som titeln antyder är klassisk musik ett av romanens teman och innehåller många referenser till olika verk. I slutet av boken finns en lista över dem. På bokens hemsida finns en länk till en Spotifylista med samma verk.
https://www.torsteneriksson.se/cadenza

Förutom musiken visar Cadenza på hur också litteratur, poesi och geologi(!) kan bidra till att vi upplever livet på ett djupare plan.
Torsten Eriksson

Torsten Eriksson

Torsten Eriksson, ingenjör, med rötter i Ångermanland bor numera i Årsta söder om Stockholm.

Litteratur har alltid varit en viktig del av hans liv, till stor del inspirerad av fadern som varit aktiv inom Folkbiblioteken under 1900-talet.

Trots att Torsten Eriksson arbetat inom tekniska yrken, senast som telefoningenjör, har naturvetenskap och kultur, inte minst klassisk musik präglat hans liv.

Förutom en ingenjörsutbildning har han akademiska meriter även inom musikteori, geologi och biologi vilket har haft inflytande på hans skrivande.

Cadenza är hans debutroman och den första i en planerad serie om Klara och Johannes.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite