Brudkronan

Brudkronan

Lena Weström, Carina Eriksson

Mjukband

316 sidor

ISBN-13: 9789177853619

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 22.10.2019

Språk: Svenska

Färg: Nej

Betyg::
0%
96,99 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Kärleken är underbar för den som får och kan få ge. När man är den som ger, men inget får finner man en sorg som lätt kan omvandlas till ilska och hat. Dess namn är svartsjukan.
En man och två kvinnor och jag tror, att jag inte behöver säga så mycket mer.
Barlingbo 1948
Allt var så overkligt, tänkte Karin när hon stod framför den stora spegeln och såg på sig själv. Var det hon som stod där med rodnande kinder? Ja det var visst det. Tänk att han verkligen hade friat och det till henne? Hon smekte med handen över det skira tyget på brudklänningen som hennes mot en gång hade stått brud i. Nu skulle det bli hennes tur.
...
Skulle inte hon få honom, då skulle inte heller Karin få det, tänkte Britt med hatet riktat mot sin barndomskamrat. Snart skulle allt vara över, för hennes plan var genial. Snart skulle Karin försvinna i eld och rök och endast en askhög skulle vittna om att hon en gång hade försökt att stjäla hennes stora kärlek.
Lena Weström

Lena Weström

Jag heter Lena och har nu kommit till det stadiet att jag helt plötsligt nått 55+. Inte för att det gör något, nej jag trivs ypperligt med min ålder, men rätt skall vara rätt. Jag är inte bara kvinna, undersköterska och författare, nej jag är i allra högsta grad en livsnjutare som tycker att om att ta vara på livets alla dagar och jag hoppas innerligt att jag ännu har många kvar att njuta av. Inte för att allt är guld och gröna skogar i mitt liv, men jag har lyckats klura ut en av livets stora gåtor och det är att själv kunna ta kommando över sitt liv. Det är ingen idé att gräma sig över det man inte har eller har, den enda som kan vända på det, är du själv. Sitt inte och vänta på att andra skall göra ditt liv fulländat, nej vakna upp och gör det bästa av din situation. Bli lite självisk och gör det du tycker om. Jag själv älskar att skriva och hoppas på att få skriva många berättelser till, tillsammans med min syster, som också är min allra bästa vän. Glädjen det ger oss är obetalbar och det är inte hela världen om vi inte lyckas komma ut i stora världen med våra alster.
Mitt hem, är ett litet hus, rött med vita gavlar byggt i slutet av 1800-talet. Kanske är det rösterna från förr som bidrar till alla historier som finns i mitt huvud eftersom det en gång i tiden var en telegraf?

Carina Eriksson

Carina Eriksson

Jag har passerat 50 och har upptäckt att livet inte tar slut för det, tvärtom. Född och uppvuxen på Gotland men sedan många år bor jag i Stockholm. Dock känns Gotland fortfarande som att komma hem för mig, har tillbringat många somrar och jular där. Familjen består av man och två vuxna barn.
Jag växte upp med mamma, pappa och tre syskon i det lilla samhället Roma med sockerbruket som den centrala punkten. Jag kan fortfarande känna lukten från bruket som spred sig över samhället under hösten, när betorna anlände. Som vuxen har jag tillbringat min tid i Gothem, denna ljuvliga socken på östra Gotland.
Jag har alltid älskat att läsa, bland annat Jan Fridegård, Anna Jansson och Hemingway hör till mina favoriter.
När jag började skiva böcker med Lena öppnades en helt ny värld. På stapplande osäkra steg in i intriger och förhållanden med personer som vi ibland kan styra men som ofta vill bestämma själva. Men efterhand växer man, vågar mer. Handlingen bestämmer vi tillsammans, sedan skriver Lena och jag fyller på (om det behövs), en perfekt kombination. Så mycket glädje det ger och samtidigt en stor trygghet att vara två. Inspirationen och idéerna som hämtas i vardagen känns idag oändliga samt alla vanliga och udda personer som dyker upp och gör böckerna speciella. Vi kallar våra böcker Ö-böcker, för att de personer som finns med i en bok kan plötsligt dyka upp i en annan, ur en helt annan vinkel eller tid. För på en ö knyts folk ihop på ett eller annat sätt, allt blir nära.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.