Bra med pengar
Ny

Bra med pengar

En enkel väg till bättre finansiella beslut

Markus Jansson, Martin Wigert

Mjukband

228 sidor

ISBN-13: 9789180075480

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 14.10.2021

Språk: Svenska

Färg: Nej

Betyg::
0%
100,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Pengar är någonting som vi alla har i våra liv. Många tar det för givet men få reflekterar över vad pengar egentligen är och hur pengar fungerar.

Att vara bra med pengar är en färdighet precis som andra färdigheter - sjunga, laga mat eller skjuta lerduvor. Att vara bra med pengar innebär att du vet hur du tjänar, spenderar, lånar och investerar dina pengar på ett bra sätt.

Det handlar inte nödvändigtvis om att skaffa så mycket pengar som möjligt, utan snarare om hur du använder de pengar du har till ditt förfogande på ett avsiktligt och långsiktigt hållbart sätt. Precis som med andra färdigheter kan du träna på att bli bra med pengar.

Vi kommer i den här boken att förklara hur du kan få en bättre känsla för dina finansiella beslut. När du är bra med pengar kommer du sannolikt att bli rik och att vara rik ger dig möjlighet att göra roligare val i livet. Bra grejer helt enkelt!
Markus Jansson

Markus Jansson

Sannolikheten var mikroskopiskt liten. I Sverige drabbas färre än tio barn varje år av förvärvad ryggmärgsskada. Det är en otroligt ovanlig diagnos, men tyvärr var en av Markus och hans frus två söner en av de olyckliga. Deras tidigare fullt friska sjuårige son hade blivit helt förlamad från nacken och ner. Läkarna på sjukhuset i Solna beskrev utsikterna som obefintliga att hans ben skulle kunna bära honom igen, men Markus och Elin nöjde sig inte med det beskedet. De lade allt annat åt sidan för att finna bästa möjliga vård för sin son.

Tack vare att de under lång tid varit avsiktliga i sina finansiella beslut hade de både tiden och pengarna att kunna påverka situationen. Det gav utdelning och de hittade ett sjukhus i Philadelphia som specialiserat sig på barn med ryggmärgsskador. Under flera års tid turades de om att åka över till USA med sonen i månadslånga perioder för att han skulle få den bästa vården och rehabiliteringen som fanns för hans skada. Arbetet gav resultat, sonen blev bättre och bättre. Han återfick funktion och idag kan hans ben inte bara stödja honom, utan han kan även gå korta sträckor.

Markus Jansson är en rutinerad entreprenör, företagare och utbildare. Utöver att starta en framgångsrik redovisningsfirma har han även arbetat som CFO åt internationellt framgångsrika entreprenörer och den globala konferensen Brilliant Minds Foundation som är stiftad av Spotifys VD och grundare Daniel Ek samt serieentreprenören Ash Pournouri. Markus är även en uppskattad utbildare och föreläsare inom redovisning, ledarskap och butiksekonomi på flera olika skolor och företag.

Martin Wigert

Martin Wigert

Vid 41 års ålder tog Martin tillsammans med sin fru Lisa ett stort beslut. De bestämde sig för att bryta upp den trygga tillvaron i villaförorten utanför Stockholm för att tillsammans med de tre barnen flytta till Jämtland. En plats dit de inte hade någon koppling och inte heller kände någon. Tack vare att de under lång tid varit avsiktliga i beslut kring pengar kände de nu tryggheten att kunna göra vad som ytterst var bäst för dem som familj. I Jämtland kan familjen njuta av närheten till natur, en enklare vardag, den klara och friska luften och inte minst vandring, cykling, paddling eller skidåkning.

Martin har över ett decenniums erfarenhet från finansbranschen inom kapitalförvaltning och finansiell rådgivning. Han var bl.a. kundchef på en av europas största hedgefondförvaltare. Under åren har han även byggt upp erfarenheter av entreprenörskap och företagande, bl.a. som grundare till rakproduktsfirman Shavingroom och konstruerat utekök under varumärket Chirp Ribbit.

Under skrivandet av boken Bra med pengar - En enkel väg till bättre finansiella beslut växte ett allt större intresse för filosofi och etik. Särskilt stark blev hans fascination för daoism och stoicism, som trots att de härstammar från vitt skilda delar av världen delar många likheter.

Martin är utbildad ekonom med en Magisterexamen i finansiell ekonomi från Linköpings Universitet. Han är även utbildad finansiell rådgivare.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.