Bra med pengar

Bra med pengar

En enkel väg till bättre finansiella beslut i livet

Markus Jansson, Martin Wigert

Vägledning och juridik

Mjukband

240 sidor

ISBN-13: 9789179696498

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 04.05.2022

Språk: Svenska

Färg: Nej

Betyg::
0%
149,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Pengar är viktigt för alla.

Den här boken är skriven för att hjälpa dig som vill bli bättre på att använda dina pengar och fatta bra finansiella beslut.

Att vara bra med pengar är en färdighet. Det innebär att du vet hur du tjänar, spenderar, lånar och investerar dina pengar på ett bra sätt, men även hur du blir bättre på att ge till andra.

Bra med pengar innebär inte att skaffa så mycket pengar som möjligt, utan att komma fram till vad som är tillräckligt och sedan använda de pengarna på ett avsiktligt och hållbart sätt.

Precis som med andra färdigheter - till exempel sjunga, laga mat eller skjuta lerduvor - så kan du träna på att bli bra med pengar och det är vad den här boken handlar om. Vi kallar tillvägagångssättet för en enkel väg.

När du är bra med pengar kommer du sannolikt att bli rik och att vara rik ger dig möjlighet att göra roligare val i livet.
Markus Jansson

Markus Jansson

Sannolikheten var mikroskopiskt liten. I Sverige drabbas färre än tio barn varje år av förvärvad ryggmärgsskada. Det är en otroligt ovanlig diagnos, men tyvärr var en av Markus och hans frus två söner en av de olyckliga. Deras tidigare fullt friska sjuårige son hade blivit helt förlamad från nacken och ner. Läkarna på sjukhuset i Solna beskrev utsikterna som obefintliga att hans ben skulle kunna bära honom igen, men Markus och Elin nöjde sig inte med det beskedet. De lade allt annat åt sidan för att finna bästa möjliga vård för sin son.

Tack vare att de under lång tid varit avsiktliga i sina finansiella beslut hade de både tiden och pengarna att kunna påverka situationen. Det gav utdelning och de hittade ett sjukhus i Philadelphia som specialiserat sig på barn med ryggmärgsskador. Under flera års tid turades de om att åka över till USA med sonen i månadslånga perioder för att han skulle få den bästa vården och rehabiliteringen som fanns för hans skada. Arbetet gav resultat, sonen blev bättre och bättre. Han återfick funktion och idag kan hans ben inte bara stödja honom, utan han kan även gå korta sträckor.

Markus Jansson är en rutinerad entreprenör, företagare och utbildare. Utöver att starta en framgångsrik redovisningsfirma har han även arbetat som CFO åt internationellt framgångsrika entreprenörer och den globala konferensen Brilliant Minds Foundation som är stiftad av Spotifys VD och grundare Daniel Ek samt serieentreprenören Ash Pournouri. Markus är även en uppskattad utbildare och föreläsare inom redovisning, ledarskap och butiksekonomi på flera olika skolor och företag.

Martin Wigert

Martin Wigert

Vid 41 års ålder fattade Martin, tillsammans med sin fru Lisa, ett för vänner och bekanta oväntat beslut. De bestämde sig för att bryta upp tillvaron i villaförorten utanför Stockholm för att tillsammans med de tre barnen flytta till Jämtland. En plats dit de inte hade någon koppling. Tack vare att de under lång tid varit avsiktliga i beslut kring pengar kände de en trygghet i att kunna fatta beslutet med utgångspunkt i vad som var bäst för dem som familj. I Jämtland njuter de av närheten till natur, en enklare vardag, den fantastiska miljön och inte minst vandring, cykling, paddling eller skidåkning tillsammans.
Martin har över ett decenniums erfarenhet från finansbranschen inom kapitalförvaltning och finansiell rådgivning. Han var bland annat kundchef på en av Europas största hedgefondförvaltare. Under åren har han även skaffat sig erfarenheter av entreprenörskap och företagande; som grundare till rakproduktsfirman Shavingroom och genom att konstruera utekök under varumärket Chirp Ribbit.
Under arbetet med boken Bra med pengar - En enkel väg till bättre finansiella beslut fick Martin ett allt större intresse för frågor inom filosofi och etik. Inspirerad av daoism och stoicism praktiserar han sedan många år dagligen meditation såväl som dagboksskrivande.
Martin är utbildad ekonom med en Magisterexamen i finansiell ekonomi från Linköpings Universitet. Han är även utbildad finansiell rådgivare.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite