Boken om Futsal 10

Boken om Futsal 10

Allt om futsal i Sverige

Ove Holmberg

Trend, hälsa & träning

ePUB

82,9 MB

Vattenmärkning

ISBN-13: 9789180079358

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 13.01.2022

Språk: Svenska

Betyg::
0%
35,00 kr

inkl. moms

Tillgänglig för nedladdning

Vänligen observera att du inte kan läsa den här e-boken på en Amazon Kindle, utan endast på enheter med programvara som kan visa ePub-filer. Mer information

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Boken är observationer från futsalspel i Sverige sedan 2002, som jag då startade via uppvaktningar av SvFF för att få gehör för futsal som sport. Innan dess hade vi spelat five-a-side, en vildvuxen subjektiv variant av innefotboll. Boken baseras främst på egna internationella upplevelser som coach med Team Sweden, det inofficiella landslaget samt dövlandslaget som jag coachade i tre år. Via dessa två lag har jag fått lära mig futsal genom att spela mot riktiga futsalproffs och trots att vi ofta varit bättre tekniskt sett, har vi fått stryk genom vår taktiska underlägsenhet. Jag minns speciellt förlusten mot Iran 2005, då rankade trea i världen. 1-7 var rätt smickrande siffror och den dagen förstod jag att futsal var en egen sport skilt från fotboll precis som handboll och vattenpolo är skilda från varandra. Det som slog mig var den enorma rörelse som spelarna hade och som jag sedan dess försöker lära ut till mina spelare.

Med denna bok går kampen vidare för att få fotbollssverige att förstå futsal och inte använda termer som backar och forwards. För de som inte hänger med i det resonemanget och tror att det går lika bra med fotbollstaktik kan jag rekommendera att sätta upp fotbollsbackarna på topp och ta ner fotbollsforwards som försvarare, då kommer det automatiskt bli en rörelse där forwards tar ansvar defensivt och backarna vill framåt i banan och strax har du ett futsallag. Jag hoppas också med denna bok väcka lust för futsal bland fotbollsföreningarna och få dessa att inser att futsal är ett verktyg för talangutveckling i Sverige, oavsett om man satsar på futsal eller fotboll så är de mindre ytorna futsal bra att lära sig att hantera. Därav de många citaten i boken från fotbollsspelare som har futsal att tacka för sin framgång.

Boken uppdaterades till version 10 2022-01-10.
Ove Holmberg

Ove Holmberg

Ove är Sveriges enda UEFA B utbildade futsalcoach och pionjär inom futsal i Sverige då han 2003 uppvaktade SvFF med att införa sporten i Sverige. Sedan dess har Ove varit coach för dövlandslaget, anordnat flera kurser, startat ett tiotal föreningar, arrangerat futsal-SM, kommenterat futsal i Eurosport, spelat inofficiella landskamper och skrivit ett flertal motioner om utveckling av sporten som Ove brinner för. Ove jobbar till vardags med verksamhetsutveckling, teambuilding och projektledning vilket han i denna bok applicerar på futsal för att mer disciplinerat skapa framgångsrika lag. I sitt arbete gör han det omvända, tar goda exempel från idrottens världs för bättre projekt.

Denna bok kommer nu ut i sin åttonde och sista utgåva och blandar alla erfarenheter från futsal under femton år med futsal. Taktik, teknik, träning, coaching, utbildning och mycket mer än du kanske önskar och endast för futsalkonnäsörer.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite