BoD Buchshop – Belletristik

Väck läslusten hos våra unga läsare!

Barn- och ungdomsböcker

Bra barn- och ungdomsböcker vägleder unga läsare, utvecklar dem och hjälper dem in i vuxenvärlden. Till att börja med lär sig barnen på ett lekfullt sätt att förstå världen.
Med de första äventyrsberättelserna väcks intresset för att lära sig läsa och skriva. Karaktärerna i dessa böcker blir nya vänner, som följer med barnet i många år. Under tonåren hjälper ungdomsböcker unga läsare att hantera utmanande livssituationer och problem som till exempel mobbning, kärleksproblem eller osäkerhet. Oavsett om det är i skolan eller hemma så är böckerna konstanta följeslagare.

Sida
 1. Ny
  Bim & Vim - Jakten på dammråttorna Malin Fransson
  Förlag: Books on Demand Utgivningsdatum: 11.05.2020
  169,00 kr
  Bok

  inkl. moms / exkl. frakt

  Tillgänglig

 2. Ny
  Primalcraft Scourge of the Wolf
  Emelie Andersson
  Förlag: Books on Demand Utgivningsdatum: 29.04.2020
  39,00 kr
  E-bok

  inkl. moms

  Tillgänglig

 3. 169,00 kr
  Bok

  inkl. moms / exkl. frakt

  Tillgänglig

 4. Ny
  Drugs and Bugs - a little book about medicines Fredrik Brouneus, Nina Erixon-Lindroth
  Förlag: Books on Demand Utgivningsdatum: 27.04.2020
  169,00 kr
  Bok

  inkl. moms / exkl. frakt

  Tillgänglig

 5. Ny
  Mimmi & Bebben Cecilia Bergman
  Förlag: Books on Demand Utgivningsdatum: 27.04.2020
  199,00 kr
  Bok

  inkl. moms / exkl. frakt

  Tillgänglig

 6. Ny
  Nalle NosNos och den nya nallen Ina Haller , Britt-Marie Ek
  Förlag: Books on Demand Utgivningsdatum: 24.04.2020
  135,99 kr
  Bok

  inkl. moms / exkl. frakt

  Tillgänglig

 7. Ny
  Sara i Delfinien Sara på äventyr!
  Yvonne Johannesström
  Förlag: Books on Demand Utgivningsdatum: 22.04.2020
  99,00 kr
  E-bok

  inkl. moms

  Tillgänglig

 8. Ny
  Det ogiltiga vittnet Kan man alltid lita på vittnen?
  Bunny Blomerus
  Förlag: Books on Demand Utgivningsdatum: 20.04.2020
  25,00 kr
  E-bok

  inkl. moms

  Tillgänglig

 9. Ny
  Alice magiska sommar Helene Robbs
  Förlag: Books on Demand Utgivningsdatum: 21.04.2020
  169,00 kr
  Bok

  inkl. moms / exkl. frakt

  Tillgänglig

Sida

Upptäck världen genom barnböcker!

Inlärningsprocessen under uppväxten kan underlättas med hjälp av barnboksläsning. Det börjar med högläsning för barnen. På så sätt försöker man att genom lekfull barnboksläsning få barnet att förstå vår invecklade värld. Barnböcker är fulla av sagor som dessutom förmedlar olika värden såsom vänskap, sammanhållning och mod. Barnböckerna hjälper också till när barnet vid 6 års ålder själv börjar lästräna. Barnen lär sig att läsa och skriva på ett lekfullt sätt. Förutom den enkla skrivna texten finns många bilder och illustrationer för att förstå bokens innehåll bättre. Med fortskridande ålder blir det färre illustrationer i böckerna. I stället börjar böckerna att handla om roliga äventyr, spännande hemligheter och vänskap. En underhållande barnbok kan samtidigt förmedla moraliska aspekter.

Uppleva spännande äventyr i okända världar

I barndomen är fantasin oändlig. Tack vare barnböckerna fördjupar sig de unga läsarna i sagolika världar. Där kan de hitta många mytiska varelser som älvor, troll, dvärgar, häxor, trollkarlar och mycket mer. I dessa varelser hittar barn snabbt nya vänner och upplever spännande äventyr med dem. Tillsammans strider de mot drakar, otäcka dvärgar, onda drottningar och andra varelser, så att det goda kan vinna i slutändan. Ju äldre barnen blir desto mer onda blir motståndarna och ju mer avancerade blir berättelserna. Det är inte bara drakar som hjältarna och läsarna måste möta: problem med att växa upp, som första kärleksbekymret eller föräldrarnas oförståelse diskuteras ofta.

Tonårsproblem

Huvudpersonerna i ungdomsböckerna försöker ofta hantera samma problem som läsarna. Utöver detta tillkommer de första erfarenheterna med kärleken. Det första svärmeriet och den första kyssen blir mer intressanta än drakar och feer. Dessa ämnen blir väldigt viktiga i ungdomslitteraturen. Vänskap sätts på prov. Den första hjärtesorgen övervinns och ungdomsböckerna stöder de unga läsarna på många olika sätt. Rädslan över den första kyssen och osäkerheten inför andra, är centrala teman. Hjältarna och karaktärerna i ungdomsromaner visar att alla har dessa problem. Som läsare följer du dem på sin resa till vuxen ålder och lär sig genom dem att övervinna olika hinder som uppstår i tonåren.

Lek och skoj för både liten och stor

Fackböcker för barn och ungdomar förmedlar kunskap inom alla slags kategorier som natur, historia, musik, sport, filmer och mycket mer. Fackböckerna är skrivna på ett ålderspassat sätt så att barn och ungdomar enkelt kan förvärva kunskapen. I vår bokshop finns även böcker för de mindre, vilket gör att vi kan erbjuda en varierande läsupplevelse för alla åldrar.

Upptäck de senaste barn- och ungdomsböckerna i BoD:s bokshop, allt ifrån spännande äventyr till tonåringarnas vardagliga problem. Det finns något för varje smak.