Ungdomslitteratur

Tonårsböcker kan vara trofasta följeslagare när ditt barn håller på att växa upp. De hjälper till att glömma vardagens stress och fördjupar läsaren i avlägsna världar. Samtidigt tematiserar dessa böcker ungdomars situationer och problem som de möter för första gången i sitt unga liv. Fokus ligger ofta på ämnen som förälskelse och vänskap. Utöver dessa aspekter handlar ungdomsböcker i allt större utsträckning om nuvarande utveckling, såsom sociala medier och cybermobbing.

Sida
 1. Pojken och ugglan
  Pojken och ugglan Siraj Mowjood
  Inbunden bok Förlag: Norboda Ab Utgivningsdatum: 08.01.2021
 2. Den Vita Kvinnan och Frostbarnen
  Den Vita Kvinnan och Frostbarnen G.J Walters , Black Ice Nordic Publishing Kommanditbolag
  Mjukband Förlag: Black Ice Nordic Publishing Utgivningsdatum: 13.11.2020
 3. Fingeravtryck
  Fingeravtryck Fingeravtrycket lilla Vicke-Vire
  Kim H.M. Fado Forsgren
  Inbunden bok Förlag: Books on Demand Utgivningsdatum: 29.06.2020
 4. Doris Daggmask förklarar: Vad är ett virus?
  Populär
  Doris Daggmask förklarar: Vad är ett virus? En lärorik berättelse för barn på förskola och lågstadi(...)
  Susanne Bohne
  Mjukband Förlag: Books on Demand Utgivningsdatum: 16.04.2020
 5. Hikaya
  Hikaya Henrik Granlid
  Mjukband Förlag: Books on Demand Utgivningsdatum: 16.09.2019
Sida

Vad gör ungdomsböcker så speciella?

Ungdomsböcker är ofta lätta att ta till sig och därför fungerar som ypperlig underhållning. De innehåller många känslor och konfrontationer som unga vuxna möter såsom att bli kär, ansvar, flytta hemifrån, mobbing, kärleksbekymmer, gängproblem med mera. Det som är speciellt i tonåren är dock att mycket och många saker händer för första gången. Det är böcker som förklarar vad det innebär att växa upp och hitta sin egen identitet.

Få unga att läsa

Att få i gång läs- och skrivlust är antagligen skolans viktigaste utvecklingsuppdrag. Här kan även föräldrarna göra en stor skillnad. Läsningen är nyckeln till allt – arbete, utbildning och kontroll över den egna tillvaron. En god läsförmåga är grundläggande för att barn ska klara kunskapskraven i skolan. Genom att läsa kan du färdas i länder du aldrig kan komma till och uppleva andra tidsåldrar. Ungdomarna kan inse samband som de inte hade tänkt på och förstå andra människor bättre. Utan läsning hade världen varit oändligt mycket fattigare.

Läslust kommer inte av sig själv

Det gäller att hitta litteratur som kan locka fram läslust – och att inte ge sig förrän man har hittat rätt. Läslust måste komma först. I BoD Bokshop har vi ett brett utbud med böcker för varje smak.

Search engine powered by ElasticSuite