Barnböcker (6−12 år)

Med skolan börjar nya utmaningar för ditt barn. En av dessa är att lära sig att läsa. Det är en utmaning som varje barn bearbetar på sitt sätt. Som förälder finns det mycket man kan göra för att hjälpa sitt barn att hantera de första läshämningarna lättare. Böcker som är anpassade till ett första läsande ger barnen en optimal träning. Genom att läsa historier som är fulla av spännande och roliga äventyr, lär sig barnet på ett lekfullt sätt att läsa och att älska böcker redan som nybörjare.

Sida
 1. Målarbok
  Ny
  Målarbok Genevieve Claesson
  Häfte Förlag: Books on Demand Utgivningsdatum: 05.09.2023
 2. En alien som lärare
  Ny
  En alien som lärare Mi Zandelin
  Mjukband Förlag: Gry Förlag Utgivningsdatum: 31.08.2023
 3. Eldy! Översvämningen i Mirador
  Ny Populär
  Eldy! Översvämningen i Mirador Erik Palmér
  Mjukband Förlag: Books on Demand Utgivningsdatum: 14.08.2023
  Betyg::
  100% of 100
 4. Amaya II
  Amaya II Ganguss förbannelse
  Denise Fast
  Inbunden bok Förlag: Books on Demand Utgivningsdatum: 18.04.2023
 5. Leo & Rika
  Leo & Rika samuel granhammar
  Inbunden bok Förlag: Books on Demand Utgivningsdatum: 24.02.2023
 6. Rosa Himmel
  Rosa Himmel Hämnden
  Maria Kristensson
  Inbunden bok Förlag: Books on Demand Utgivningsdatum: 07.03.2023
Sida

Barnböcker för nybörjare

"Allt stort som skedde i världen skedde först i någon människas fantasi." (Astrid Lindgren)

Inlärning av grammatik, interpunktion och stavning leder till vidareutbildning. Vid denna ålder är det otroligt viktigt att främja barnets kunskaper inom skrivandets konst. Det gäller att hålla barnets motivation uppe. För att lyckas med det, bör barnet följa sina intressen och välja böcker efter eget tycke. Genom dessa självvalda böcker främjas barnets fantasi och dess föreställningar.

Lek med språket och orden

Högläsning utvecklar språket och förbereder barnet för egen läsning. Ni får en mysig stund tillsammans och i böckernas värld möter ni nya och spännande ord. Du själv uttalar orden tydligare när du läser än när du pratar, vilket gör att ditt barn får en bättre uppfattning om hur orden egentligen låter. Barnets ordförråd ökar och rustar barnet inför skolan och livet. Glöm inte att vardagen är full av tillfällen då du kan leka med språket och träna läs- och skrivförmågan med ditt barn, utan att det känns som skolarbete!

Böcker som passar alla smaker

Att lära sig läsa går olika lätt beroende på språkliga förutsättningar, intresse och motivation, vana och pedagogik. Tjejer älskar ofta hästberättelser och pojkarna superhjälte-berättelser. Våra BoD-författare skriver om många olika teman, vilket gör det lättare att hitta en bok som passar just ditt barn.

Search engine powered by ElasticSuite