Barnböcker (6−12 år)

Med skolan börjar nya utmaningar för ditt barn. En av dessa är att lära sig att läsa. Det är en utmaning som varje barn bearbetar på sitt sätt. Som förälder finns det mycket man kan göra för att hjälpa sitt barn att hantera de första läshämningarna lättare. Böcker som är anpassade till ett första läsande ger barnen en optimal träning. Genom att läsa historier som är fulla av spännande och roliga äventyr, lär sig barnet på ett lekfullt sätt att läsa och att älska böcker redan som nybörjare.

 1. Äventyr På Vimmelvändargränd Bok Två
  Anna Holm, Charlotta Johansson
  Förlag: Books on Demand Utgivningsdatum: 02.06.2016
  69,00 kr
  E-bok

  inkl. moms

  Tillgänglig

 2. Fantasiboken. I den här boken har fem fantastiska barn skrivit sina e(...)
  Kerstin Andersson
  Förlag: Books on Demand Utgivningsdatum: 12.04.2016
 3. Äventyr På Vimmelvändargränd Bok ETT
  Charlotta Johansson
  Förlag: Books on Demand Utgivningsdatum: 10.03.2016
  65,00 kr
  E-bok

  inkl. moms

  Tillgänglig

 4. Låt en annan komma in En gruvlig Kirunahistoria
  Christer Ejderberg
  Förlag: Books on Demand Utgivningsdatum: 19.01.2015
 5. Bråkstakarna Första sommaren
  Mona D. Nilsson
  Förlag: Books on Demand Utgivningsdatum: 26.07.2015
  69,00 kr
  E-bok

  inkl. moms

  Tillgänglig

Barnböcker för nybörjare

"Allt stort som skedde i världen skedde först i någon människas fantasi." (Astrid Lindgren)

Inlärning av grammatik, interpunktion och stavning leder till vidareutbildning. Vid denna ålder är det otroligt viktigt att främja barnets kunskaper inom skrivandets konst. Det gäller att hålla barnets motivation uppe. För att lyckas med det, bör barnet följa sina intressen och välja böcker efter eget tycke. Genom dessa självvalda böcker främjas barnets fantasi och dess föreställningar.

Lek med språket och orden

Högläsning utvecklar språket och förbereder barnet för egen läsning. Ni får en mysig stund tillsammans och i böckernas värld möter ni nya och spännande ord. Du själv uttalar orden tydligare när du läser än när du pratar, vilket gör att ditt barn får en bättre uppfattning om hur orden egentligen låter. Barnets ordförråd ökar och rustar barnet inför skolan och livet. Glöm inte att vardagen är full av tillfällen då du kan leka med språket och träna läs- och skrivförmågan med ditt barn, utan att det känns som skolarbete!

Böcker som passar alla smaker

Att lära sig läsa går olika lätt beroende på språkliga förutsättningar, intresse och motivation, vana och pedagogik. Tjejer älskar ofta hästberättelser och pojkarna superhjälte-berättelser. Våra BoD-författare skriver om många olika teman, vilket gör det lättare att hitta en bok som passar just ditt barn.