BÄRARNA

BÄRARNA

Dikter

Anna Christina Sundgren

Klassiker & lyrik

Mjukband

140 sidor

ISBN-13: 9789180276795

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 15.09.2022

Språk: Svenska

Färg: Nej

Betyg::
0%
195,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Varje livs historia börjar och slutar med kroppen. Det är kroppen som tålmodigt tar emot, bär, samlar och håller kvar det vi är med om. Min erfarenhet är kvinnans; den älskande, moderns, barnets, medmänniskans.
Kvinnokroppen är minnen, den vi drömmer i, den frågar, den svarar, den föder och lider. Den älskar, skrattar och omfamnar tills den är fylld av ärr, fåror och skrovligheter, livet igenom sedd och bedömd av den andres blickar. Den är den hotfullt sårbara moderskroppen som älskas och hatas, som straffas och våldtas både i de privata relationskrigen och i de stora krigen. Kroppen förblir sårbar och bär smärtan i sina inre rum när våldet härskar omkring den. Men den är alltid i förvandling. Den bär på kärlekens potential.
Dikterna i den här boken berör olika skeden i ett liv. Det är de inre, tysta vittnesmålen som blivit ord.
Anna Christina Sundgren

Anna Christina Sundgren

Anna Christina Sundgren är psykoterapeut och lärare bosatt i Stockholm, men född och uppvuxen i Gryts och Sankta Annas skärgård i Östergötland. Hon har tidigare utkommit med diktsamlingen Över öarna i ljuset och ett flertal faktaböcker och många artiklar inom litteratur och psykologi.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite