Åttio år med musiken som bäste vän III

Åttio år med musiken som bäste vän III

Framtidsvision om den frivilliga musikundervisningen

Bo Ingvar Olsson

Mjukband

78 sidor

ISBN-13: 9789179692711

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 09.07.2021

Språk: Svenska

Färg: Nej

Betyg::
0%
170,99 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Med denna skrift vill jag återuppliva mina tankar och drömmar om en kulturskola där det kreativa tänkandet tas på största allvar. Jag skrev på 90-talet en musikvetenskaplig lic-avhandling i ämnet kreativt tänkande på de kommunala musikskolorna. Det har nu gått tjugofem år; dåtidens Musikskola har blivit nutidens Kulturskola, så man har på ett sätt breddat verksamheten. Men vi talar fortfarande om en frivillig verksamhet där man utvecklar barns konstnärliga språk.

Jag vet att tankarna fortfarande är aktuella och vill att det projektarbete jag en gång ledde på musikhögskolan i Malmö skall finnas med på dagordningen när man diskuterar Kulturskolans framtida utformning.
Bo Ingvar Olsson

Bo Ingvar Olsson

Bo Ingvar Olsson, musikdirektör (musikhögskolan i Stockholm), violinpedagog (musikhögskolan i Malmö) och fil lic i musik-vetenskap (Göteborgs Universitet). Varit verksam som violinist, violinpedagog, musikledare (Charlottenberg, Klippan), lärar-utbildare (universitetslektor vid musikhögskolan i Malmö) och utbildningsledare (musikhögskolan i Malmö). Nu pensionär och spelar flitigt i olika sammanhang.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.