Tillbaka till översikten

Plats 1

8
Robert Jäppinens texter
Berstad, Torger (utg.)
Inbunden bok
128 Sidor
ISBN 978-91-639-0665-7
Förlag: Bok-lanterna
SEK 270,99
inkl. moms exkl. leverans
  • Beskrivning
  • Författare
  • Recensioner (0)

Robert Jäppinens texter

Robert kallade sig inte först och främst konstnär utan forskare i ämnet människan. Han vigde livet åt att kämpa för fred. Jag har här tillrättalagt hans viktigaste texter.

Från länken Forskningsmetod på hemsidan jag gjorde för honom:

- Det andra, näst viktigaste arbetet - december månad 1941: - anhållen av tyskarna - första två dagarna vid förhör: misshandel och psykisk tortyr - förlorade hörseln på vänstra örat under 1½ år.
- en vecka senare: flykt från koncentrationslägret - på skogsvägen efter flykten gav jag löfte till livet: - om tyskarna inte får tag i mig igen, och jag lever ett långt liv, skall jag ta reda på om rädslan är genetisk/ärvd eller påtvingad genom uppfostran och miljö - metoden skulle vara densamma som när jag som liten låtsades sova - vid den tidpunkten var min uppfattning att krigen berodde på rädsla hos människorna - att det är så har utvecklingen bekräftat - [...]
- Alla mina aktioner i Göteborg, räknat från nyårsafton 1950 (min första ”happening”), har varit mina hemliga metoder i min forskning. - Ingen kände till att det var frågan om en forskning.

Torger Berstad (utg.)

Konstnär och författare.
Sedan jag hade daglig kontakt med Robert från 1987 tills han död, känner jag honom, och vet vad han gjort, bättre än någon annan. Jag utställde ofta tillsammans med honom, och fick vara med på mycket. Robert har varit som en mentor för mig.
Innan jag kom till Sverige gick jag den grafiska linjen på konstfack i Oslo, och jag jobbar gärna med grafisk design. Jag har god översikt över Roberts otroliga material, och har gjort en fin bok av det.

myBoD-INLOGGNING.