Tillbaka till översikten

Plats 1

8
Hugo och den glittrande stenen
Jardviken, Sofia
Inbunden bok
80 Sidor
ISBN 978-91-7569-867-0
SEK 169,00
inkl. moms exkl. leverans
  • Beskrivning
  • Författare
  • Recensioner (0)

Hugo och den glittrande stenen

Farmor Carin berättar sagor för barnbarnen Hugo och Amanda – mystiska och lite läskiga sådana, om troll och andra mytomspunna varelser. Barnen myser och ryser, nedkrupna under det varma täcket. Men det är något underligt med farmors berättande: Hur kan hon egentligen veta så mycket?
Hugo har lagt märke till ett gammalt ur som hänger i en kedja runt hennes hals. På baksidan finns en symbol som tycks likna ett timglas. Hugo har många gånger undrat varför hon bär omkring på uret när det ändå har stannat och inte ens kan visa vilken tid det är. Mitt under sagoberättandet börjar visarna plötsligt snurra åt fel håll, och farmor flyger upp ur sängen. Det är dags!
Med det magiska urets hjälp öppnas en passage i tiden, farmor och de två barnbarnen dras in ett äventyr. Den ståtliga Skogsfrun har kallat på dem för att be om hjälp med att skydda en skatt som de lömska trollen hotar att stjäla från henne och älvorna. Framtiden är hotad, inte bara för de sagoväsen som befolkar skogarna utan för alla människor och djur i omgivningarna.

Sofia Jardviken

Sofia Jardviken är uppvuxen i det Södermanländska Björkvik. Hon älskar djur och natur och har haft alla tänkbara husdjur. Böckerna skriver hon för att öka barnens läsintresse. Hon har åkt runt till flera skolor och föreläst om skrivprocessen och högläst ur sin första bok med mycket goda recensioner. Arbetar idag som rektor och har en kandidatexamen i pedagogik. I den andra boken om de modiga barnen, Hugo och Amanda, har hon återigen lyckats blanda naturlighet och övernaturlighet på ett spännande sätt. Humorn och miljöbeskrivningarna gör att läsaren fort lever sig in i sagan. Den nordiska mytologin som är återkommande i hennes böcker, ger en spännande prägel och djup i berättelserna.

myBoD-INLOGGNING.