Tillbaka till översikten

Plats 1

8
Taffel
Wike, P-C
Mjukband
300 Sidor
ISBN 978-91-7699-982-0
SEK 90,99
inkl. moms exkl. leverans
  • Beskrivning
  • Författare
  • Recensioner (0)

Taffel

Rut och Twist, Tobbe och Pernilla. Vännerna mitt i livet, som först bara rört sig runt varandra men sen fått fler och fler gemensamma bestyr. Tillsammans ser de till att minglet och svamlet kan fortsätta i Laduvik och i sällskap med Pia-Carin, Mac och Mini har de ständigt nya grejer på gång. De spekulerar och reflekterar, planerar och konstruerar. Delar på skrot och memoarer, gör plus- och minuslistor och backar upp varann i största allmänhet. Inget är för simpelt, inget är för svårt. Utom för Bengt då, som gör allt simpelt svårt men som ändå lyckas bidra på sitt sätt.

Allihop har kanske äntligen börjat förstå det viktigaste av allt; förmågan att bara vara. Att lära sig leva i stunden innan den blir ett minne. Ta del av tankar om livet mitt i vardagen, bland händelser och fantasier, avsikter och bekymmer.

I femte boken når saker nya höjder och det blir fart på flera planer. Sånt gör livet till en fest, ett taffel helt enkelt. En bok för dig som undrar vad som egentligen går i arv och var det tredje ögat sitter. Varför gratistidningar blir smällkarameller och hur man kan stjäla utan att det märks. Och sist men inte minst, vem som egentligen vet när trosor ska av.

- Njuter av att läsa dina böcker, du är grym på att skriva! Roligt med igenkänningen genom karaktärerna.

- Kapitlet om Ruts bakgrund och jämförelsen med systern gjorde mig andlös. Skrattade så att jag kiknade och fortsatte att skratta. Bikiniprovning och stressdrömmen att inte nå och inte räcka och när allt går emot... Det var år sedan jag dubbelskrattade.

- Taffel kom i veckan, så nu är jag helt såld på Bengt, Rutan, Twist med flera. Så kul! Jag är helt hopplös när jag läser.

P-C Wike

P-C Wike är en pseudonym, lika sann och påhittad som innehållet och upplevelserna i böckerna. Skribenten har sedan flera år tillbaka roat sig med att samla ihop och skriva ner diverse händelser i vardagen. Om människor mitt i livet och hur deras tillvaro fungerar. Om planer, och fantasier, bekymmer och glädjeämnen. Det kan vara sånt som hänt eller sagts, något författaren sett eller läst och sånt som uppmärksammats i omgivningen. Det kan också vara fantasier som bara finns i berättarens eget huvud där det gärna pågår små pjäser... fullt utrustade med kulisser, dialoger och rekvisita. Allt detta och lite till har hängts upp på de olika karaktärerna och format innehållet i böckerna.
Händelserna kan ha utspelat sig för länge sedan eller alldeles nyss, men det kan också vara sådant som aldrig någonsin har hänt. Varje dag är en källa till inspiration och innehållet i böckerna är egentligen en enda stor hyllning till vardagen.

Fler titlar av författaren

myBoD-INLOGGNING.