Tillbaka till översikten

Plats 1

8
Berlinmysteriet
Edqvist, Lars
Inbunden bok
220 Sidor
ISBN 978-91-7699-903-5
SEK 180,00
inkl. moms exkl. leverans
  • Beskrivning
  • Författare
  • Recensioner (0)

Berlinmysteriet

Maria, en svensk konstnärinna bosatt i Berlin, försvinner dagen efter vernissagen på hennes utställning om ondska.
Klas och Göran Bergendahl är två pensionerade poliser från Solna, som har flyttat till Berlin med sina fruar. De är tvillingbröder och har arbetat tillsammans hela sitt liv. Fruarna är också tvillingar och heter Gisela och Ursula.
Nu jobbar bröderna hårt på att inte blir griniga gamla gubbar. De motionerar kroppen och hjärnan för att hålla sig någorlunda unga. Två saker kan ändå få dem att bli griniga: religion och politisk extremism. De betecknar sig själva som religionsallergiker och gröna humanister.
Efter att ha besökt Marias utställning med ondska som tema hamnar de i en härva som kan ha både med religiös och politisk extremism att göra. Med hjälp av sina kunskaper som detektiver och sina fruar ger de sig ut på farliga spaningsäventyr i den undre världen bland Berlins värsta busar.
Här har de också hjälp av sin kusin Hubert, som är professor emeritus och bidrar med ett vetenskapligt perspektiv i jakten på de onda.

Lars Edqvist

Lars Edqvist har arbetat som journalist, kommunikatör, företagare och grön kommunpolitiker.
Nu är han pensionär och ägnar sig åt barnbarnen, odlingarna och en del arbete i det egna företaget Herr Gurka kommunikation.

Fler titlar av författaren

myBoD-INLOGGNING.