Tillbaka till översikten

Plats 1

8
2501
Lundgren, Joel
Inbunden bok
312 Sidor
ISBN 978-91-7699-994-3
SEK 191,99
inkl. moms exkl. leverans
  • Beskrivning
  • Författare
  • Recensioner (0)

2501

Sedan 2000-talets början har Jorden magnetfält avtagit med 6%. Inte många känner till detta, ännu färre tycks bry sig. Om minskningen fortsätter i samma omfattning kommer efter 300 år att återstå bara ett par ynka procent. Alldeles för lite för att kunna skydda mot soleruptioner och strålning från yttre rymden.
Den här berättelsen utspelar sig på 2500-talet då det har uppstått två människotyper: de ytboende och de som sökt sig under jord. De har ingen kontakt med varandra och misstroendet är ömsesidigt.
En dag lämnar en man tryggheten i den subterrana staden för den okända kontinenten ovanför. Det blir en äventyrlig färd och hans enda reskamrat är en begagnad robot, "miss Kathy". Hans vision är att återupprätta kontakten med en rymdexpedition de flesta ser som förlorad. Ett rymdskepp nära 9 ljusår från Jorden. dess dyrbara last består av nedfrysta mänskliga embryon...

Joel Lundgren

Joel Lundgren har med denna bok skrivit en genuin science fiction, med betoning på den sanna betydelsen av ordet: vetenskap.

Han har i hela sitt liv haft ett brinnande intresse för science fiction och vetenskap, både att läsa och att skriva. De flesta av Joels idéer är faktabaserade och ger därmed en stark trovärdighet till romanen.

myBoD-INLOGGNING.