Familjealbum

Familjealbum

Att rädda de tidiga bilderna efter pappa var ett nödvändigt projekt

Hans Wahlgren

Regionalt

Inbunden bok

132 sidor

ISBN-13: 9789176994634

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 28.02.2017

Språk: Svenska

Färg: Nej

Betyg::
0%
285,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
När pappa dog 2002 fick jag överta en kartong med svartvita negativ. Allt var i en salig röra, bara nedslängt. Det var negativ i formatet 6x9 och 6x6, det handlade om de tidiga bilderna, de äldsta som jag känner till.

Arbetet med negativen efter pappa har varit en tekniskt bitvis krävande process eftersom kvaliteten på materialet var så varierad, men kanske ännu mer en mental prövning. Att anta resan genom min tidiga uppväxt har varit en vandring kantad av minnesbilder och upptäckter.

Jag bestämde mig för att bevara historien för eftervärlden i form av en bok. Genomgående för alla texter som finns i boken är att det handlar om vad jag minns och vad mina föräldrar berättat för mig under min uppväxt.

Det här är i första hand ett familjealbum. Intresset är inte allmängiltigt, det är familjebilder. Samtidigt är det en skildring av familjeliv i Karlstad under 1950-talet. Det är ett nedslag på samhällsutvecklingens tidsaxel. Vi söker oss tillbaks till den spirande efterkrigstiden, den period då Sverige påbörjade bygget av folkhemmet. Städerna befolkades, bostäderna blev bättre, det materiella välståndet ökade. Alla hade jobb, alla pilar pekade uppåt.
Hans Wahlgren

Hans Wahlgren

Född och uppvuxen i Värmland, sedan 1978 bosatt i Stockholm.

Jag köpte min första systemkamera 1970 och började fotografera på gatan utan att känna till att gatufotografi var en speciell genre inom fotografi.

Fotografi blev inte mitt yrkesval, men kameran har följt mig genom livet. Efter avslutad yrkeskarriär är kameran min ständiga följeslagare och jag har hela tiden fortsatt fotografera på stan, även om jag idag tycker att begreppet gatufotografi känns aningen trångt och begränsande. Det finns många funderingar i den engelskspråkiga världen kring "street photography". Många som får den stämpeln värjer sig mot begreppet och menar att "Life photography" är en mycket bättre beskrivning av vad det handlar om. Även jag menar att det är på det viset.

Den här boken är ett exempel på hur gatufotografins bildspråk kan fungera även utanför gatorna. Det är ett bidrag inom genren"Life photography". Livet på och omkring en rugbyplan.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite