Tillbaka till översikten

Plats 1

8
Halvt kilo rött
Lidén, Gunnar
Mjukband
220 Sidor
ISBN 978-91-7699-606-5
SEK 120,00
inkl. moms exkl. leverans
  • Beskrivning
  • Författare
  • Recensioner (0)

Halvt kilo rött

Det enkla är ofta det bästa. En liten taverna uppe i bergen på Kreta serverar hemgjort vin till maten. När vi frågade om det gick att köpa ett par liter, visade värden in oss till hans vinkällare. Först fick vi smaka på vin ur alla faten. Sedan fick vi två flaskor av hans bästa vin med oss utan kostnad.
Bland grekerna har jag mött mycket av den generösa gästfriheten som kallas filotimo. Detta är mycket typiskt för just Grekland.
Halvt kilo kokkino är intryck och reflektioner över vardagshändelser och möten med kända och okända, under åren 2015-2016.

Gunnar Lidén

Gunnar Lidén är född 1950, är värmlänning och bosatt i Karlstad. Att rita har varit ett vardagligt uttryckssätt sedan barnsben. Skrivandet blev viktigt efter tonåren när det blev nödvändigt att formulera sig inför andra. Arbetet som präst i Svenska Kyrkan innebar att den muntliga framställningen blev en central del i det dagliga arbetet. Sex år i Grekland har satt spår i både synsätt och diktning. Landet i sydöstra Europa har många gånger sett flyktingar komma och gå, sett ekonomin gå upp och ner. Svängningarna är stora i länderna vid Medelhavet medan livet i Värmland har varit ganska lagom. Under åren i Grekland har flera av dikterna fått en ny innebörd genom den kris som landet och människor har genomgått sedan Greklands skuldbörda har tyngt vardagen ner till asfalten.

Fler titlar av författaren

myBoD-INLOGGNING.