Tillbaka till översikten

Plats 1

8
en dikt om dan
Koldenius, Annika
Mjukband
116 Sidor
ISBN 978-91-7699-603-4
SEK 120,00
inkl. moms exkl. leverans
  • Beskrivning
  • Författare
  • Recensioner (0)

en dikt om dan

Ur förordet:

"Kärleken kan komma när man minst anar det. När man sitter på ett tåg på väg till Stockholm och har bokat tyst avdelning för att få vara ifred till exempel."


"en dikt om dan - 100 dikter om kärlek" är dikter om kärleken mellan två människor som fann varandra mitt i livet. Det är en berättelse om förälskelse, om lyckan i vardagens möten, om att se det vackra i den andre, om intimitet och omtanke. Om de små ögonblicken. Om tacksamheten. Och om den längtan som uppstår i varannanveckaslivet.

"en dikt om dan - 100 dikter om kärlek" började med att Annika Koldenius skrev några kärleksdikter i ett litet akvarellblock för att ge som kärleksgåva till Dan på ettårsdagen av deras första möte. Efter det skrev hon några till. Till slut blev det 100 dikter, som alla publicerades på en blogg 1 mars - 8 juni 2017. En dikt om dagen i 100 dagar. Dikterna har älskats av många läsare. Därför kommer nu dikterna också som bok.


Ur dikt nr 8. "Den första promenaden":

"Jag lutade mitt huvud mot din axel.
Du lade din arm om mitt liv."


Om "en dikt om dan - 100 dikter om kärlek":

"Fantastiska dikter om att möta kärleken i mogen ålder, att våga satsa helt och fullt, att njuta av vardagliga ögonblick och möten."
Kerstin Särneö, Tara

Annika Koldenius

Annika Koldenius är författare, litteraturkritiker, översättare och kommunikatör på Göteborgs universitet. Hennes debutbok Vi var alltid beredda från 2014 (Weyler förlag) blev mycket omtyckt av både kritiker och läsare. Annika Koldenius är också initiativtagare till skrivarverkstaden Ordpalatset samt jurymedlem i Borås Tidnings Lilla debutantpris. "en dikt om dan - 100 dikter om kärlek" är hennes debut som poet.

myBoD-INLOGGNING.