Tillbaka till översikten

Plats 1

8
Med segerhjärtat kämpa mitt livs kamp
Dahlström, Anders K (utg.)
Mjukband
128 Sidor
ISBN 978-91-7785-328-2
SEK 175,00
inkl. moms exkl. leverans
  • Beskrivning
  • Författare
  • Recensioner (0)

Med segerhjärtat kämpa mitt livs kamp

Omvändelse har varit ett centralt begrepp i kristendomen ända sedan dess begynnelse, i synnerhet accentuerat inom frikyrkan och baptismen.

Berättandet hör till människans livsnerv, säkert ända sedan man satt kring lägerelden och hittade på historier kring stammens ärorika jägare. Berättelserna vidgar vyerna men kan också stimulera lyssnarna till att uppfylla berättelsernas själ och fostra till nya krigare som det senare kunde berättas om igen.

Jag oroas att om vi slutar att berätta våra berättelser kan det medföra både rotlöshet och vilsenhet. Vi förlorar vår historia och inser kanske för sent hur den påverkat oss till de vi är och hur vi tänker idag.

Nu kombinerar jag dessa storheter i uppsatsen; omvändelsen och berättelsen med baptister som alltid värderat berättelsen högt, både bibelberättelser och den egna historien som blir en förlängning av bibelns berättelse.

Denna bok är magisteruppsatsen som skrevs för att se, kartlägga och analysera omvändelseberättelser hos baptister genom julkalendern Betlehems under hela utgivning från 1886 till 1980 .

Anders K Dahlström (utg.)

Anders Dahlström använde 2018 för att ta en magisterexamen i teologi, kyrkohistoria. Anders är pastor i Equmeniakyrkan och har en lång bakgrund i baptistisk tradition.

myBoD-INLOGGNING.